Reyhanlı'da yaşanan acı hadise, içinden geçilen sürecin hassasiyetleri ve yine İstanbul'da hafta sonunda oynanan futbol müsabakası sonrasında hayatını kaybeden genç vatandaşımızın hatırasını canlı tutma adına toplumsal hassasiyetlerin gereği olarak programda yer alan müzik gösterileri kaldırıldı. Yılsonu etkinliği programlarında bulunan sportif ve kültürel etkinlikler ise belirlenen gün ve saatte yapılacak.

18 MAYISTA DOĞA KOLEJİ KAMPÜSÜNDE UZAYI KEŞFETMEYE DAVET

Düzce Doğa Koleji, güneş sisteminin, yıldızların ve uzayın daha yakından tanınmasını sağlayan dijital planetaryumu 18 Mayısta Düzce Doğa Koleji kampüsüne getiriyor.
Dünya'nın birçok ülkesinde bilim merkezlerinde, hizmet veren dijital planetaryumlar, gökyüzü ve astronomi hakkında eğitici ve eğlendirici sunumların yapılabilmesi için inşa edilmiş, özel bir optik projektör yardımıyla kubbe altında son derece gerçekçi simülasyonlarla inceleme imkanı veriyor.
Görüntülerin 360 derecelik açıdan ve 3 boyutlu olarak izlendiği planetaryumda katılımcılar uzayı daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Gösteride katılımcılar müzik ve efektlerle hazırlanmış olan gökyüzü gözlemi, güneş ve yıldızların hareketleri, gezegenler, takımyıldızları, kutup yıldızı ve güneş sisteminin oluşumunu izleyecekler. 15 dakikalık sunumda Uzay’dan Güneş’in doğuşunu, galaksiler arası yolculuk, Astronotların nasıl eğitim aldığını izleyip uzay mekiğinin içini gezecekler.

Haber: H. İŞCAN