Dünya'nın en büyük çevre sorunlarından olan “ Susuzluk ve Küresel İklim Değişikliğine” karşı bilinçlendirme ve kamuoyu oluşturmak adına Düzce Doğa Koleji öğrencileri su gününde farklı bir etkinliğe imza attılar.



Dünya su günü coşkusu okulla sınırlamayan Doğa Koleji öğrencileri damacanalardan hazırladıkları bandoları ile Gaziantep caddesi ve spor sokakta yürüyüş yaptılar.

Doğa koleji öğrencilerinin bu farklı etkinliği vatandaşlar da ilgi ile izledi. Vatandaşlar bando ekibini ve öğrencilerin hazırladıkları pankartları cep telefonları ve fotoğraf makineleri ile kaydetti. Ulusal kanallar da etkinliğe ilgi gösterdi.



Öğrenciler giydikleri tişörtler ve taşıdıkları pankartlarla Türkçe, Almanca ve İngilizce olarak suyun hayatımızdaki önemi ve su olmazsa nelerin olabileceğini içeren mesajlar verdi.



Spor sokak çıkışında öğrenciler hazırladığı ritim ve perküsyon gösterisi ise büyük alkış aldı.

Beğeni toplayan yürüyüş ve etkinlikler zabıta noktasında açılan “ su” temalı resim sergisi ve deney gösteri ile son buldu. Etkinlikte ayrıca öğrenciler su tasarrufunun nasıl sağlanacağına ilişkin broşürler dağıttı.



Düzce Doğa Koleji Halkla İlişkiler Sorumlusu Eda Kalyoncu yaptıkları etkinliklerle ilgili şu bilgileri verdi:



“Dünyanın en büyük çevre sorunlarından biri de susuzluk. İklim değişiklikleri ile tükenen su kaynakları nedeniyle öğrencilerimizde bilinç oluşturmak adına su gününü kutluyorlar. Hafta boyunca öğrencilerimiz drama gösterileri gibi bir çok etkinlik düzenledi. Bugünkü yürüyüşümüz de halkımız da çok beğeni ile karşıladı.”



Etkinliklerini sadece okullarda sınırlandırmadıklarına dikkat çeken Kalyoncu, öğrencilerle birlikte yaptıkları anketlerle halkı bilinçlendirdiklerini ve her doğa öğrencisinin en az üç komşusuna tohum kart hediye ederek doğanın yeşillenmesine katkı sağladıklarını sözlerine ekledi.

Haber: S. KAŞKIR