Düzce Doğa Okulları İlkokul Hazırlık Sınıfı 5-6 Yaş Grubu öğrencilerinin ileride seçecekleri meslek hakkında bilgi sahibi olmaları amacıyla başlatılan ‘Mesleğim Geleceğim Projesi’ kapsamında Mimarlar Odası Düzce İl Temsilciliği ile ortak bir çalışma düzenlendi.

Öğrencilerin mimarlık mesleğini tanıma fırsatı bulduğu ve katılımcıların karşılıklı olarak olumlu geri dönüş aldığı proje, Düzce Belediye Meydanında hazırlanan platformda gerçekleşti. Farklı aşamalardan oluşan projenin ilk ayağında teorik olarak mimarlıkla ilgili düşünceleri alınan öğrencilerin projenin uygulama kısmında nasıl bir şehirde yaşamak istediklerini ortaya koymaları istendi. Öğrenciler, hayal dünyalarındaki şehirleri tasarlarken anne ve babalarda çocuklarının hedeflerini uygulamaya koydu.


Belediye meydanındaki proje çalışması öncesi, Mimarlar Odası Düzce İl Temsilcisi Sedef Sönmez Buçgün, ailelere ve çocuklara mimarlar olarak amaçlarından söz etti.

Saraçoğlu: “İyi bir sokak, şehir ve ülke hepsinin hakkıdır”

Düzce Doğa Okulları İlkokulu Müdürü Neval Saraçoğlu, Çalışmayı şehircilik ve planlamanın ön ayağı gibi düşünmek gerektiğinden söz ederek projeyi anlattı. “Öğrenciler her meslekle ilgili bir ön bilgi alıyor ve bu meslekle ilgili çalışmalar yapıyorlar. Düzce Mimarlar Odası İl Temsilciği ile yaptığımız proje çok anlamlı oldu. Öğrencilerimiz hayal ettikleri şehri planladılar. Yapılan plan çerçevesinde öğrencilerin istediklerini anne ve babaları hayata geçirdi. İyi bir sokak, şehir, ülke hepsinin hakkıdır. Çok güzel eserler ortaya çıkardılar.”


Buçgün : “Verimli geri dönüşler aldık”

Mimarlar Odası Düzce İl Temsilcisi Sedef Sönmez Buçgün, projenin detaylarını anlatırken söz konusu proje sayesinde hem kendilerinin hem de öğrencilerin birtakım kazanımlar elde ettiğine değindi. Buçgün açıklamasında, “Projeyle öğrencilere mimarları onların anlayabileceği şekilde tanıtmak istedik. Projenin ilk aşamasında ‘Mimarız, ne iş yaparız?’ konulu bir sunum yapmıştık. Projenin devamında öğrencilerin hayal gücünde mimarlar ne iş yaptığını görmek istedik. Öğrencilere projenin bu aşamasında bazı sorular yönelttik. Şuan yaşadıkları kentten memnunlar mı? Nasıl bir kent olmalıdır? Sorularının yanıtlarını görmeyi hedefledik. Yüksek katlı konutlarda mı ya da bahçeli konutlarda mı kalmayı istediklerini öğrenmeyi istedik. Biz kendi açımızdan verimli dönüşler aldık. Örnek verecek olursak, çocuklarımızın yüksek katlı yapılar istemediklerini gördük. Öğrencilerin hayallerindeki projeleri gerçekleştirmelerini istedik. Beklentimizin üzerinde çalışmalar ortaya çıktı.” cümlelerini sarf etti.


Çalışma sonunda öğrenciler oluşturdukları şehrin açılışını kurdele kesimiyle yaptı.

Haber:Y.SEVER