Düzce Doğa Okulları, 4 Ekim Hayvan Hakları Günü’nü unutmayarak anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. Hayvanların korunmasına yönelik farkındalık için gerçekleştirilen etkinlik, yürüyüşle başladı.



Düzce Belediyesi önünden Avni Akyol Parkı’ndaki zabıta noktasına kadar ellerinde kendi hazırladıkları dövizlerle yürüyen 96 öğrenci, günün anlam ve önemine yönelik söyledikleri şarkılarla hem eğlenceli anlar yaşadı hem de toplumsal duyarlılığa dikkat çekti.





Düzce Doğa Okulları Anaokulu 5 yaş grubu öğrencilerinin hazırladığı gösterinin izlenmesinin ardından dördüncü sınıf öğrencilerinin hazırladığı kuş yemleri İnönü Parkı’nda bulunan ağaçlara yine öğrenciler tarafından asıldı.





Biriktirdikleri mamaları hayvan barınağına teslim edecekler
Düzce Doğa Okulları Ekoloji Öğretmeni Pelin Pehlivan, düzenlenen etkinlikle çocuklarda hayvan sevgisi oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Aynı zamanda Hayvanları Koruma Günü’nde her sene yaptığımız bir kampanyamız var, ‘Bir Kap Mutluluk Projesi’ okulumuzda bunu da gerçekleştirdik. Katılan tüm veli ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Çok büyük bir mama birikimimiz oldu. Bunları da bu hafta içinde Düzce Hayvan Barınağı’na teslim edeceğiz.”

“Hayvanlara işkence alanına dönüşmesin”
Etkinliğe katılan Düzce Belediyesi Kent Kadın Konseyi Başkanı Ulviye Dikmen ise çocukların harika bir etkinlik düzenlediğini belirterek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye hayvanlar için yapılması planlanan “Yaşam alanı” için seslendi:

“4 Ekim Hayvan Hakları Günü ama biz hayvanların haklarını elinden almak için elimizden geleni ardımıza koymuyoruz. Çocuklar az önce ‘Hayvanları sev, insan ol’ dediler, ben de onları tekrar ediyorum insan olmak hayvanlara işkenceyi içermez ben buradan Bakan Faruk Özlü’ye de sesleniyorum, verdiği barınak değil de yaşam alanları için bir söz var. Bunun en iyi şekilde hayvanlara işkence alanına dönüşmemek şartıyla hayata geçmesini bekliyoruz. Çünkü adımızı hep kötü duyurmak bizim işimiz haline gelmiş. Biz bunları el ele verdik, Doğa Okulları ve diğer arkadaşlarla Düzce’nin adını en güzel şekilde, en üst seviyede kamuoyuna anlatmak zorundayız. Lütfen, bir kap su, bir kap yemek, birazda sevgi.”

Hayvanları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Caklı ise, Düzce Doğa Okulları’na düzenledikleri bu etkinlik için teşekkür ederek diğer okullara da örnek olmasını istedi.

Haber: Ö. YILMAZ