Düzce Doğa Okulları öğrencileri, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte karnelerini aldı. Aileler de bu özel günde çocuklarını yalnız bırakmayarak heyecanlarına ortak oldu. Karne sevinciyle kampüs alanını dolduran Doğalı öğrenciler, bir yıl boyunca gösterdikleri emeğin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadı. Öğrenciler kadar anne ve babalarının da mutluluğu yüzlerinden okundu.

Madalya töreni düzenlendi
Düzce Doğa Okulları’nda ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde karnelerini alan öğrenciler kapanış programı için Egemen Konferans salonunda buluştu. Programda DAGİS ve TALES sınavında dereceye giren öğrencilere madalyaları takdim edildi.

Düzce Doğa Okulları İlkokul Müdürü Asude Çelik, yaptığı açılış konuşmasında öğretmenlere, öğrencilere ve velilere yaz tatili ile ilgili tavsiyelerde bulundu.

“Çözüm odaklı olalım”
Düzce Doğa Okulları Fen ve Anadolu Lisesi, ortaokul rehber öğretmeni Emine Ertürk ise veli ve öğrencileri yaz tatilini iyi değerlendirmeleri açısından önemli tavsiyelerde bulunduğu konuşmasında şunları kaydetti:

“1 yılın daha sonuna geldik. Karnesi iyi olan öğrencileri kutlarken karnesi istediği gibi gelmeyen, karnesinde kırıklar olanları suçlamayalım. Eğer onlara yardımcı olmak istiyorsak ebeveynleri olarak öğretmenleriyle iletişime geçelim ve sorunun ne olduğunu bulalım. Çözüm odaklı olalım. Çocuklarımıza kötü konuşup, onları suçlayıp ya da farklı tepkiler gösterip daha fazla güvenlerini kırmayalım.

“Bilgisayar ve telefonu kontrollü kullansınlar”
Günlerinin 8-9 saatini bilgisayar başında geçirmesin çocuklarımız. Geleceğe hazırlık sadece akademik anlamda olmaz. Sadece ders çalışsınlar demiyorum ama şöyle, onların zihinsel, bedensel, duygusal gelişimlerini destekleyecek etkinliklere yer versinler. Çünkü yıl içerisinde okulun temposuyla buna vakit ayırmıyorlar. Düzenli beslenme ve uykuya dikkat etsinler. Bilgisayar ve telefonu kontrollü kullansınlar. Bol bol spor yapsınlar. Kitap okumaya yeni yerler keşfetmeye aileleriyle vakit geçirmeye özen göstersinler.  Eğer sınav gurubuysa tabii ki ders çalışmak da zorunda ama bütün tatili tabii ki ders çalışmakla geçirmeyecek. Onlara önerim sabah saatlerinde çalışmaları, düzenli uyku uyumaları. Günde 8 saat uyuyup, sabah dinç kalkıp erken saatte sınavlarına çalışabilirler. Meslek seçimi konusunda kararsızlarsa, mesleki gözlem yapabilecekleri alanlara gitmelerini öneriyorum.”

Haber: H.GÜRSOY