Bir yıl önce Düzce merkezli olarak kurulan ve yönetim kurulu başkanlığını Orman Bölge Müdür yardımcısı Hasan Türkyılmaz'ın yaptığı Dostluk Kervanı Derneği Düzce il merkezi ve ilçelerdeki okulların tamamında bulunan yaklaşık 45 bin öğrenciye ayakkabı yardımında bulundu.
Temin edilen ayakkabıların il genelinde dağıtımına geçtiğimiz günlerde başlanmıştı. Halen devam eden yardımların sembolik töreni Hamidiye ilköğretim okulunda yapıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı törende Dostluk Kervanı Derneği yönetim kurulu başkanı Hasan Türkyılmaz'da hazır bulundu.
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, eğitim tek başına yürüyen bir kervan değildir. Sivil toplum kuruluşlarında desteği ile yürür ve işte buna son ve çok önemli bir örnek hemşerimiz Hasan Türkyılmaz 45 bin öğrencimize ayakkabı yardımında bulundu. Ben eğitim camiası adına kendisine teşekkür ediyorum dedi.
Dostluk Kervanı Derneği başkanı Hasan Türkyılmaz yaptığı konuşmada, derneğimiz Düzce merkezli ve bende Düzceliyim. Yardım maksadına uygun yapılırsa fayda verir, uygun değilse zarar verir. İhtiyacın tedarik boyutuna gelindiğinde çalışmamızı yaptık ve gezer firmasıyla görüştük. Kendileri bizi kırmadı ve 45 bin çift Düzce'deki ilköğretim öğrencilerine 33 bin çiftte Bolu'daki ilköğretim okullarına olmak üzre toplam 78 bin çift ayakkabıyı hiçbir karşılık talep etmeden getirip bizlere teslim ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Derneğimiz Düzce merkezili bir dernek ve bende sizler gibi bu sıralarda yetiştim. Bugün devlet akademisinde görev yapıyorum. Bu görevleri yarın sizler yapacaksınız dedi.
Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Dernek başkanına teşekkür plaketi verdi ve ardından sembolik olarak bazı öğrencilerin ayakkabıları teslim edildi. Ayakkabılarını alan öğrencilerin sevinci görülmeye değerdi.

Haber; H. KAYA