22 Şubat tarihinde sona ermesi beklenen DPY ve SBS başvuru süresi yurdu etkisi altına alan olumsuz hava koşulları nedeniyle 29 Şubat tarihine kadar uzatıldı.

İlköğretim 6 ve 7’nci sınıflarının girebileceği ve 22 Şubat tarihinde sona ermesi beklenen,  Seviye Belirleme ve Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Başvuruları ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda Ortaöğretime geçiş sistemi içinde yer alan sınavların, yurt genelinde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle  bir hafta ertelendiği kaydedildi.

Açıklamada, bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildiği, ayrıca banka bulunmayan köy ve kasabalardan ilçe merkezlerine ulaşımın gerçekleşmediği ifade edildi.

Bu nedenlerle çok sayıda öğrencinin bankaya yatırılması gereken başvuru ücretini yatıramaması gibi olumsuzlukların meydana geldiği, bakanlığa  müracaat eden velilerin ifadelerinden anlaşıldığı dile getirildi.

Açıklamada adayların mağdur o lmamaları ve başvurularını rahatlıkla yapabilmeleri için Seviye Belirleme  Sınavı ile 6 ve 7’nci sınıflar Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı başvuru süresinin 29 Şubat 2008 günü mesai bitimine kadar uzatıldığı ifade edildi.