2006 yılında değer üreten üniversite sloganıyla yola çıkan Düzce Üniversitesi bugün 6. Akademik Yılı açılışını gerçekleştirdi. 

2012-2013 Akademik Yılı için düzenlenen program sabah Anıtpark’ta Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Öğleden sonra Konuralp Yerleşkesinde devam eden programda Üniversite Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu Düzce Üniversitesi tören alanındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu.  Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından program konferans salonunda devam etti.

Açılış törenine Vali Adnan Yılmaz, Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Jandarma Alay Komutanı Ramazan Akça, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Belediye Başkanı İsmail Bayram, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, kurum müdürleri, çeşitli sivil toplum kurumları temsilcileri öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmalarının öncesinde davetlilere kısa bir müzik dinletisi sunuldu.

İyi bir üniversite eğitimi için kullanışlı fiziksel yapıların hazırlanmasını önemli olduğunu vurgulayan Vali Adnan Yılmaz, ulaşım ve barınma sorunlarına değindi.
Aksayan Hususların Takipçisi Olacağım

Yılmaz,”Öğrencilerimizin ulaşım ile ilgili sorunu; İl Merkezine, Kalıcı Konutlara ve Avni Akyol öğrenci yurduna geliş ve gidişleri ile ilgili ulaşım hizmetleri, Düzce ve Konuralp Belediye Başkanlığına ait toplu taşıma araçları ile Özel bir gündemle toplanan İl Trafik Komisyonu kararında belirtilen program dahilinde bugünden itibaren gerçekleştirilmektedir. Güvenlik ihtiyacı daima sürekli sağlanmaktadır. Barınma ihtiyacının olduğunu biliyoruz. Yetkili makamlara bu konunun çözümü için başvuruda bulunduğumuzu da belirtmek isterim.Sevgili öğrencilerimizin sorunsuz bir ulaşım hizmeti almaları için ayrıca uygulamayı izlemek üzere Valiliğimizce; Düzce Belediye Başkanlığı, Üniversite, Emniyet Müdürlüğü ve Konuralp Belediye Başkanlığı temsilcilerinden oluşan Denetim Ekibi oluşturulmuştur. Varsa aksayan hususların giderilmesi için takipçisi olacağım.”dedi.

Mümtaz gençliğin yetişmesinde herkesin yükü ve sorumluluğu olduğunu söyleyen Yılmaz, “Her kurum ve kuruluş ;göz bebeğimiz olan Düzce Üniversitesinin gelişmesi için her türlü azim ve gayreti en üst düzeyde katılımla göstermelidir.”dedi.
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise 2006 yılında 3 fakülteyle yola çıkan Düzce Üniversitesi’nin hızla gelişimine devam ettiğini vurgulayarak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Türkiye’de ve Dünyada İlk Olacak
“Sadece Düzce ile yetinmiyoruz, Türkiye için çalışıyoruz” diyen Şerifoğlu, “ Projelerimizin büyük bir çoğunluğu Düzce’nin kalkınması için. Türkiye için çalıştığımız önemli konulardan biri sağlık bakanlığının yüklediği bir görev. Koordinatör üniversite olarak görev yapıyoruz. 30’un üstünde kurum ve kuruluş bizim koordinatörlüğümüzde sağlık bakanlığı ile beraber çalışıyor. Koruyucu sağlık hizmetlerine Türk standartları yeniden elden geçiriliyor. Katrilyonluk bütçesi olan ve 10 yıla dayanan bir proje. Türkiye’de ve dünyada ilk olacak.”dedi.
Bilime Katkı İçin Çalışıyoruz
 Bilime katkı için çalıştıklarını ifade eden Şerifoğlu, “ Çok sayıda proje üretiyoruz, çok sayıda yayın çıkarıyoruz. İlk 2 bin üniversite arasına giren tek yeni üniversiteyiz. 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında devlet üniversiteleri içinde 1.’yiz. Bilim oranlarında Türkiye 7. Olarak görülüyoruz.” Derken Düzce Üniversitesini belirleyen anahtar kelimeleri ise şeffaflık, katılımcılık kalite önceliği, katımcılık, demokratik bir kurum olması, ön önemlisi de “gönül birliği”nin olduğunu söyledi.
Yeni Projelerin Peşindeyiz

Şerifoğlu, açılış töreninde ses getireceğine inandığı iki projeyi ilk kez açıkladı.

Şerifoğlu,“ Yığılca’ya arı müzesi yapmak istiyoruz. Mimarlarımız bu konu üzerinde çalışmalar yürütüyor. Arkeolojik üzerine arkeopark kurmak istiyoruz. Bu da bir ilk olacak. Üniversitemiz Türkiye ve dünya ilk olacak yeni projelerin peşinde.. tabi bunların yanında yurt ve yol sorunlarımız var. Özellikle yeni binalar için hayırseverlerimize ihtiyacımız var. Bütün bunları yöneticilerimiz ve hemşerilerimizle çözeceğimize inanıyoruz.”dedi.

2012-2013 Akademik Yıl Açılış töreni, onur konuğu YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, tarafından verilen “Yüksek öğretimde Gelişmeler ” adlı ilk dersin ardından gerçekleştirilen kokteyl ile sona erdi.

Haber; S. KAŞKIR