1976 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’ne bağlı Düzce Meslek Yüksekokulu ile başlayan üniversiteleşme sürecini 17 Mart 2006 tarih Resmi Gazete’de yayınlanan 5467 sayılı Yasa ile tamamlayan Düzce Üniversitesi 6. Yaşını kutluyor.

Kurulduğu günden bu yana hızla gelişen Düzce Üniversitesi bugün kuruluş yıldönümü  dolayısı ile bir tören düzenledi. Üniversite Rektörü Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun Düzce Üniversitesi tören alanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Konferans salonunda devam eden törene Vali Vasip Şahin, Vali yardımcısı Erdoğan Ülker, Jandarma Komutanı Turan Yazıcı, Emniyet Müdürü Ali Gezer, Baro Başkanı Ali Diber, TSO Başkanı Metin Büyük, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Düzce İçin Çalışan Bir Üniversiteyiz
Açılış konuşması yapan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, 3 fakülteyle yola çıkan Düzce Üniversitesi’nin hızla gelişimine devam ettiğini söyledi.
Şerifoğlu, “2006 yılından bugüne üniversitemiz çok hızlı gelişti. 3 fakülteyle yola çıkmıştık. Bugün 10 fakültemiz var. Fiziki yapılanmada çok hızlı yol aldık. Eğitim ve idari alanlar, sosyal ve spor alanları 4 kattan fazla gelişti. Düzce için çalışan bir üniversiteyiz. Bizim önceliğimiz akademik birikimimiz Düzce’nin kalkınmasına yönelik işbirliklerinde olmak. Bu nedenle projelerimiz Düzce’nin önceliklerini ele alan projeler.” dedi.
Üniversitemizin En Önemli Sorunu Ulaşım

Konuşmasında Üniversitenin sorunlarına da değinen Şerifoğlu, üniversitenin en büyük sıkıntısının yol olduğunu ve en kısa zamanda yapılması gerektiğini bir kez daha yineledi.

Şerifoğlu, “Altıncı yaşımıza girerken bizi en mutlu eden olaylardan biri de bir hayırseverimizin kampüs alanın bir bina inşa etmiş olması. Umarım bu hayırseverler artar. Düzcemizin çok değerli yöneticileri buradayken söylemekte fayda var. Üniversitemizin en önemli sorunu ulaşım. iyi bir ulaşım ağını arzu ediyoruz. Çeşitli alt yapı sorunları yaşıyoruz ve kampüsümüzün tam altından kocaman doğalgaz dağıtım borusu geçiyor. bu konularda sıkıntımız var. Yurt sorunumuz kısa süre içinde çözülecek ama meslek yüksek okumuzun acil binaya ihtiyacı var. Yeni fakülteler için hayırseverlere ihtiyacımız var.”diye konuştu.
Şerifoğlu’ndan Şarkı Sürprizi

Şefioğlu’nun konuşmasının ardından Düzce Üniversitesi Türk Sanat Müziği Korosunun müzik dinletisine geçildi.

Türk Sanat Müziği Korosunun üyelerinden olan Rektör Şerifoğlu, davetlilere sürpriz yaptı. Cübbesine çıkararak sahneye gelen Şerifoğlu, müzik karosu ile birlikte söylediği şarkılarla salonu coşturdu.

Günay konferans verdi

Düzce Üniversitesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun verdiği kısa konserin ardından YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof.Dr.Durmuş Günay  “Üniversitenin Misyonu” konulu konferans verdi.

Genç bir üniversite olmasına rağmen Düzce Üniversitesinin çok yol kat ettiğini söyleyen Günay, başarıların devamını diledi. Üniversitelerin başarılı olmasında huzur ve esenliğin önemli olduğuna dikkat çeken Günay, daha önce Düzce’de görevinden bahsetti.
Günay, “1988 yılında düzce meslek yüksek okulunda bulundum. o zamandan arkadaşlarımız saygıları sunuyorum. Kazım Taymaz arkadaşımız vardı Düzce’yi bana o tanıttı. Düzce’nin bir çok yerinde anılarım oldu. O bakımdan Düzce’de bulunmak beni heyecanlandırıyor.”dedi.