Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın katıldığı toplantıda Uluslararasılaşmayı temel ilke haline getiren Düzce Üniversitesini, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda görev yapan Öğretim Görevlisi Gözde Oğuzbalaban ile Uzman Murat Gökmen temsil etti. Sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve iş dünyası işbirliğinin AB sürecindeki önemine vurgu yapılan toplantıda,  AB'ye entegrasyon sürecinin hızlı bir ivme aldığı ve yakın zamanda olumlu sonuçların alınacağı ifade edildi.

Toplantıda konuşan AB Bakanı Volkan Bozkır, bu sürecin toplumun geneline ve tabanına yayılmasının en önemli aktörleri olan STK'lara, üniversitelere ve iş dünyasına her zaman destek olacaklarını ifade etti. AB fonlarıyla desteklenen proje başvurularının memnun edici seviyede olduğunu vurgulayan Bakan Bozkır, çok güzel projelerin kabul edildiğini, engellilerin yaşam kalitesini arttıran projelerin oldukça sevindirici ve memnun edici olduğunu söyledi. Engelli yurttaşlarımız için devletimizin sağladığı kolaylıklar yanında, AB projelerinin de engellilerin günlük yaşamına kalite ve kolaylık sağladığını dile getiren Volkan Bozkır, bu durumun kendileri için oldukça sevindirici olduğunu belirtti.

Önümüzdeki altı yıl için Ülkemize; Türkiye ve AB alanında diyalog oluşması ve bu başlıklar altında hazırlanacak projeler için 190 Milyon Euro, gençlerimiz, kadın istihdamı, eğitimin kalitesinin geliştirilmesi, hayat boyu öğrenme ve yetişkinlerin mesleki becerilerinin geliştirilmesi için 435 Milyon Euro olmak üzere diğer hibelerle beraber toplamda 650 milyon Euro kaynak aktarıldığının altını çizen Bakan Bozkır, üniversitelerimizin, sivil toplum kuruluşlarının ve iş dünyasının bu sürece katkılarının devamının önemli olduğuna dikkat çekti.

Haber;S.KAŞKIR