Hızla büyüyen Düzce Üniversitesi'nin yeni rektörlük binasının temeli bugün törenle atıldı. Kampus alanı içinde yapımına başlanan Yeni rektörlük binası 17 bin metrekarelik alanda hizmet verecek.


Düzenlenen temel atma törenine Vali Bülent Kılınç, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Garnizon Komutanı Turan Yazıcı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı, Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan, Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, İl Genel meclisi Başkanı Sinan Aydın, Akademisyenler ve AK Parti’nin il ve ilçe başkanları katıldı. Açılış Konuşmasını yapan Düzce Üniverstesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu “Sevinci ve gururu paylaşmak için buraya geldiğiniz için tüm katılımcılara teşekkür ediyorum dedi. Her ilin üniversiteleri yeni veya eski kurulmuş üniversiteler arasında bir adım daha önde olabilmek için tatlı bir rekabet içine girmiş durumdalar diyen rektör Şerifoğlu; Yeni yapılan üniversiteler arasında en hızlı gelişmiş üniversiteye sahibiz. Diğer üniversiteler ile işbirliğine açık bir üniversite olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye'nin her yerindeki üniversitelerden yaptığımız çalışmaları yerinde incelemek için Üniversitemize ekipler geliyor. İncelemeler yapıyorlar. Örneğin dün Erzurum Atatürk Üniversitesinden bir ekip geldi. Yaptığımız çalışmaları incelediler. Küçük yüzme havuzunu 3 üniversite gelip yerinde inceledi.Bu da bize gurur veriyor dedi


Üst yapı olarak tüm fakültelerden sonra açmak istediğimiz rektörlüğümüzün bugün temel atma işlemini yapıyoruz diyen Şerifoğlu burası toplam 17 bin metre karelik bir alanda olacak. Üniversitemizin gelişmesi adına yapılan bu tür çalışmalarda personelimiz de daha özverili bir şekilde çalışıyor.” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından büyük bir sevinçle yeni rektörlük binasının temeli atıldı.