Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Köksal Gündoğdu, 12-14 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenen “İTÜ Robot Olimpiyatlarına” (İTÜRO) “DuSSoN ve “DAPT” adlı robotlarıyla katıldı.
Daha önce de 9. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri’ne katılan Düzce Üniversitesi öğrencisi Koksal Gündoğdu, DuSSoN adlı robotun tamamen kendi tasarımı olduğunu belirterek “Yapay zekâya sahip olan bu robot ses komutlarını tanıyabilen ve bu ses komutlarına karşı cevaplar üretebilen bir robot.” “dedi.
Ayrıca Gündoğdu, üzerinde bulunan kablosuz kamera ve robot kol sayesinde toplumsal bir olaya uzaktan kontrol sistemiyle müdahale edilebileceğini, insanın girmesinin riskli olduğu yerlerde bu robotun rahatlıkla kullanılabileceğini söyledi.
 İTÜ Robot Olimpiyatlarında en fazla ilgi gören robotunun “DAPT” adlı robot olduğunu söyleyen Gündoğdu; Bunun nedenini robotun engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için tasarlanmış olmasına bağlıyor. 
İnsanlara “Engelsiz Hayat” verebilecek bir robot olduğunu belirteren Gündoğdu;“DAPT robotum sayesinde yatağa mahkûm olan ve bir kişinin bakımına muhtaç olan engelli vatandaşlarımızın, sadece bir ses komutu ve kurulacak mekanizmalar sayesinde yataktan kalkmasını, akülü araçla binmesini, gezmesini ve hatta tüm dünyayı dolaşmasını sağlayabiliriz. Yani imkânsız gibi görünen bu olayların, aslında mümkün olabileceğini gösterebiliriz” şeklinde konuştu.