Düzce Üniversitesinin 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhuriyet Konferans Salonunda yapıldı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Düzce Üniversitesi Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, eski Düzce Üniversitesi Prof. Dr. Funda Şerifoğlu Sivrikaya, protokol üyeleri, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından müzik dinletisi ile açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

Aralık ayında Sanayi Kurultayı düzenlenecek
Düzce Valisi Zülkif Dağlı, kamu-üniversite işbirliğinin çok önemli olduğunu ifade ederek her konuda üniversite ile birlikte çalıştıklarını söyledi. Düzce’de bu yıl sanayi kültürü anlamında geniş çaplı çalışmalar yapacaklarını belirten Dağlı, Aralık ayında sanayi kurultayı düzenleneceğini kaydetti.

‘Hep beraber sorunları çözelim’
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Rektör Çakar’ın asfalt çalışmalarıyla ilgili sözlerine ve salondaki alkışlara karşılık “mesajı aldık” yanıtını verdi. Üniversiteye yabancı olmadığını aktaran Ay, başkan olarak tüm sorunları çözeceğini vurgulayarak, “Yeni dönemde seçtiğiniz arkadaşlarla gelin, yeni şeyleri konuşalım. ’Daha kaliteli ne yapabiliriz?’ onu konuşalım çözelim. Hep beraber sorunları çözelim. Daha geleli 2 hafta oldu ama her şeyi sorarak yapıyorum. Sizlere de sorarak her şeyin en iyisi olması için çabalayacağım.” şeklinde konuştu.

Düzce Üniversitesi Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” projesi kapsamında sağlık ve çevre alanında pilot il seçilen üniversitede buna yönelik yapılan çalışmalardan söz etti.

Çakar, Efteni Otel için destek istedi
Efteni Otel’in ihtisaslaşma çalışmaları için üniversiteye tahsis edilmesi sürecini başlatan Vali Dağlı’ya teşekkür eden Çakar, “Umuyorum ki Efteni Otel’in tahsisi kısa süre içerisinde gerçekleştirilerek bir değer olarak bölgemizin ve halkımızın hizmetine sunulan bir merkez haline dönüşecektir. Bu konuda özellikle Sayın Bakanımızın ve siyasilerimizin desteğini istirham ediyorum.” dedi.

Kampüs için asfaltlama talebi
Çakar, kış şartları etkili olmadan kampüsteki asfaltlama çalışmalarının yapılmasını beklediklerini aktararak Başkan Ay’a üstü kapalı bir mesaj gönderdi.

Saraçoğlu ilk dersi verdi
Konuşmaların ardından Akademik Yılı Açılış Töreni Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun “İnsan ve Denge Kuralları” konulu ilk dersiyle devam etti. Tören sonunda plaket takdim yapıldı.

Haber: Y. SEVER