Düzce Üniversitesinde düzenlenen Erasmus Hareketliliği ve Avrupa Gençlik Programları toplantısına, Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Emrah Özkul, Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Özge Tüzün Özmen, Projeler Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Ali Gürsel ve Öğr.Gör.Hakan Cavlak, Uzman Özkan Şahin, Sultan Bilgin ve Neslihan Kesen katıldı.

Yrd. Doç Dr. Emrah Özkul konuşmasında Erasmus programının amacını “Avrupa’daki Yüksek Öğrenim kalitesini artırmak, Avrupa’daki değişik uygulamaları diğer Avrupa ülkelerine yaygınlaştırmak, eğitimde farklı bakış açıları kazanmak olarak ifade etti. Özkul; ”Sürece 2007 yılında başladığını, o yıllarda 4 olan öğrenci hareketlilik sayısının, bu yıl 25 öğrenci ile devam ettiğini, bugüne kadar Erasmus Programından 72 öğrencinin yararlandığını” dile getirdi. Dr.Hakan Cavlak ise Avrupa Gençlik Programları ve bu programlardan yararlanma koşulları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Toplantıda Erasmus Programından yararlanan öğrencilerden Serkan Akış, Gizem Kolcu, Erdi Kurt ve Özkan Şahin yapmış olduğu konuşmalarda ”Yurtdışı hareketliliğinin kendilerine özgüven sağladığını, kendilerini daha iyi ifade ettiklerini, yabancı dillerini geliştirdiklerini; böyle fırsatların kesinlikle kaçırılmaması gerektiğini” ifade ettiler.

Toplantı, katılımcıların yurtdışı hareketlilikleri hakkında merak ettikleri soruların Dış İlişkiler Koordinatörlüğünce cevaplanmasıyla sana erdi.