Pedagojik Formasyon eğitimin 15 bin kontenjan ile sınırlandırılmasına tepki gösteren Düzce Üniversitesi (DÜ) Fen Edebiyat Fakültesinde okuyan yaklaşık 100 kişilik öğrenci grubu, Konuralp kampüsünteki ortak yaşam alanında formasyon eylemi yaptı. İlginç dövizlerle seslerini duyurmak isteyen öğrenciler, sloganlar attı. Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Fen Edebiyat Fakültesi, edebiyat bölümü 4. Sınıf öğrencisi Ramazan Çağlar, formasyon eğitiminin hakları olduğunu dile getirdi.

Çağlar, “bizler bilim insanı ve akademisyen olarak yetiştiriliyoruz. Bizlerin hakkıyla aldığımız eğitim daha derinlemesine ve daha detaylı. Bu da gelecek nesillere öğretecek çok fazla bilgi, ileriye gitmede ve pekiştirmede daha büyük kapılar aralayacak olan birikim ve bu büyük adımda kutsal sayılan öğretmenliği hak ettiğimizi düşünüyoruz. Ve hakkımız olan formasyonu almak istiyoruz.” dedi.

YÖK’e seslenen Çağlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Formasyon alma sıkıntısını yaşayan tüm öğrenci arkadaşlarımızla binlerce ses yankısı ile buradayız, hakkımızı istiyoruz. Akrep ve yelkovan arasına sıkışmış ruh halimizin özgür idaresine sahip olabilme şansı formasyon, biz bu hakkın elimizden alınmasına razı değiliz. Yaşanan sıkıntıların ortadan kalkması için kontenjan sayısının artırılmasını istiyoruz.”

Bir süre sloganlar atan grup ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Haber;S.KAŞKIR