Düzce Üniversitesi tarafından; eğitim-öğretim faaliyetlerinin mevcut durumunu değerlendirmek, gelişen ve değişen dünya koşullarında eğitim alanına yönelik yenilikçi çözüm önerileri geliştirmek amacıyla düzenlenen “Fakülte ve Yüksekokullar ile Meslek Yüksekokulları Eğitim-Öğretim Çalıştayı”, Rektörlük Çalıştay Salonu’nda başladı. 3 günlük çalıştayın ilk gününe; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Fakülte Dekanları ve Bölüm Başkanları katıldı.

Eğitim-öğretim kalitesini daha da geliştirmek için…
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, eğitim-öğretim kalitesini daha da geliştirmek adına bu çalıştayı düzenlediklerini ifade etti. Çalıştayın, müfredat programları, öğretim elemanları ve kapasite, araç ve gereç durumu olmak üzere üç farklı oturumda gerçekleştirileceğini söyleyen Prof. Dr. Genç, ilk gün oturumlarının fakülteler ve yüksekokullara yönelik olduğunu sözlerine ekledi. Yapılacak oturumlarda akademisyenlerin fikir ve önerilerini sunacağını belirten Prof. Dr. İlhan Genç, sözü Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a bıraktı.

“Hedeften bağımsız yapılan çalışmalar yetersiz olacaktır”
Eğitim-öğretim hizmetlerini kalite süreçleri içerisinde sürekli iyileştirme felsefesi ile yürüttüklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, konuyla ilgili her talebi çeşitli toplantılarda görüştüklerini dile getirdi. Bu çalışmalar sonucunda organize bir çabaya ihtiyaç duyduklarına işaret eden Rektör Çakar, gerekli hazırlıkları yaparak çalıştayı hayata geçirdiklerini sözlerine ekledi. Eğitim Fakültesi öncülüğünde “Eğiticinin Eğitimi” programlarıyla eğitim kalitesini arttırmaya devam ettiklerinin altını çizen Prof. Dr. Çakar, her yıl eğitim müfredatının yenilenmesi, araç gereç durumunun gözden geçirilmesi ve üst hedeflerin kurgulanması gerektiğine dikkat çekerek hedeften bağımsız yapılan çalışmaların yetersiz olacağını sözlerine ekledi.

Öneriler raporlaştırılacak
Düzenlenecek oturumlarda ortaya çıkacak önerilerin raporlaştırılacağını dillendiren Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, sonuçların bütçeleme sistemine dahil edilmesi açısından da çalıştayın önemli bir fırsat sunduğunu belirterek katkıları ve destekleri için tüm öğretim üyelerine teşekkür etti.

Müfredat programları tartışıldı
Açılış konuşmasının sonrasında çalıştayın oturumlar bölümüne geçildi. Oturum başkanlığını Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kahraman Çatı ile başkan yardımcılığını Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serap Bulduk’un yaptığı oturumda müfredat programları tartışıldı. Oturum başkanlığını Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Başaran Dülger’in yaptığı diğer oturumda, öğretim elemanları konusu değerlendirilirken, Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Ertuğrul’un yönettiği oturumda ise Düzce Üniversitesi’nin kapasite, araç ve gereç durumları ele alındı.

Sonuç raporları senato gündemine alınacak
Çalıştayın ikinci gününde enstitüler, üçüncü ve son gününde ise Meslek Yüksekokullarına yönelik düzenlenecek oturumlarla eğitim alanına ilişkin görüşler aktarılacak. Oturumlar sonrası oluşturulacak değerlendirme ve sonuç raporlarının senato gündemine alınacağı “Fakülte ve Yüksekokullar ile Meslek Yüksekokulları Eğitim-Öğretim Çalıştayı” ile eğitim çıtasının daha da yükseltilmesi hedefleniyor.