Düzce Üniversitesi’nde 2011- 2012 Akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.  Stadyumda yapılan mezuniyet törenine Vali Vasip Şahin, AK Parti Milletvekilleri Fevai Arslan ve Osman Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Rektör Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu , AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu il ve İlçe yönetimi , akademisyenler, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Tıp Fakültesi mezunu okul birincisi Başak Çiğdem yaptığı konuşmada,  6 yıl önce kampüsü olmayan bir okula geldiklerini, şimdi daha iyi bir alan oluşturulduğunu dile getirdi.

Çiğdem, “ 6 yıl önce Düzce Üniversitesi yeni kurulmuştu. Bizde bu okulun ilk öğrencilerindendik. Yeni kurulan bir okulun kampüsü ve bir çok eksiklikleri vardı. Bizimde eksikliklerimiz vardı. Okul geliştikçe bizde geliştik. Bizde büyüdük. Şimdi bu okuldan mezun oluyoruz. Belki bir gün spor sokağı bile özleyeceğiz. Bu dönemlerde hekimlere yapılan şiddete rağmen biz başımız dik bir şekilde hastalara bakmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, mezun olan öğrencilere seslenerek Hayallerinin, ideallerinin olmasını ve yollarının açık olmasını diledi.

Şerifoğlu, “ 6 yılda yeni kurulan değil, eski kurulanları bile geride bıraktık. Avrupa ödülü aldık. Yayınlarda Türkiye 7.si olduk. Öğrencilerimiz ile büyüdük. 6 yıllık bir geçmişe rağmen bir çok işler başardık. “ dedi.

Törene katılan  Vali Vasip Şahin, mezunların mutluluğuna ortak olduğunu dile getirerek başarılar diledi.

Şahin, “ Millet hizmetine aday haline geldiniz. Bu topraklar size fedakarlık yaptı. Bundan sora sıra sizde. Gelişen ülkemizin yükü sizlerin omuzunda olacak. Bizlerden daha iyi yerlere geleceksiniz. Mezun olmanızın ardından başarılı birer birey olacağınızdan hiçbir kuşkum yok.” Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Fakülteler ve Meslek Yüksek Okullarında derece yapan öğrencilere plaket ve hediyeler verildi.  

Fakülte ve yüksekokul birincilerinin yaş kütüğüne brövelerini çakmasının ardından Halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Mezuniyet töreni öğrencilerin kep fırlatmasıyla sona erdi.

Haber; E. BEKTAŞ