Düzce Üniversitesi'nin şeffaflık ve hesap verilebilirlik politikası çerçevesinde gerçekleştirdiği "6 aylık sunum" konferans salonunda yapıldı. rektör yardımcıları, öğretim üyeleri, çeşitli daire başkanları, öğrencilern katıldığı sunumda Üniversite rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu üniversitenin son 6 ay içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetleri sunum eşliğinde anlattı.
6 ay sunumlarının diğer ülkelerde de dikkat çektiğini ifade eden Şerifoğlu, " Çalışanlarımızın ve öğretim üyelerimizin her türlü sorularına cevap bulduğu bu platformların devam etmesini yürekten istiyoruz. Bu 6 aylık sunumların tescili için uğraşıyoruz"dedi. Şerifoğlu ayrıca üniversitede her biriminde kendi bünyesinde 6 aylık sunumlar yapması gerektiği üzerinde durdu.

Konferanslar, işbirlikleri ve toplantılarla Düzce sınırlarına mahkum olmayan bir Üniversite olduklarına dikkat çeken Şerifoğlu, "hem ülke içinde hemde dışarıda etkin bir üniversiteyiz" dedi.

Keremcem'i değil, otobüs istiyoruz

Samimi bir ortamda geçen sunumda Şerifoğlu'nun zaman zaman paylaştıkları salondakileri güldürdü. Üniversite geçtiğimiz günlerde ağırlanan Keremcem'le ilgili öğrencilerden "Keremcem'i değil, otobüs istiyoruz" şeklinde mesajlar geldiğini belirten Şerifoğlu'nun 23 Nisan'da koltuğunu devrettiği öğrenci için söyledikleri de davetlileri gülümsetti. Şerifoğlu "bu kadar direndim çabaladım 23 Nisanda koltuğu kaptırdım. Bir küçük hanım beni koltuğumdan etti. Allah'tan yine bir hanım aldı" dedi.



Teknopark Eleştirisi

Şerifoğlu, Teknopark binası için " Düzce'de böyle bir binaya ihtiyacı yok. " diyenleri de eleştirdi. " "Teknopark bizim değil, Düzce'nin projesi" diyen Şerifoğlu, "teknopark binamızla Düzce'yi belli bir şehir kategorisinden çıkararak yeni bir imaj kazandıracağız."diye konuştu.

Öğrenciye saygı duyulan hizmet verilmiyor

Üniversite öğrencilerinin sorunlarını yılda 2 defa biraraya gelerek dinlediklerini dile getiren Şerifoğlu, yine büyük sorunun ulaşım olduğunu bunu her ortamda dile getirmeleri gerektiğini söyledi.

Şerifoğlu, "öğrencilerimizin en büyük sorunu ulaşım. Girdiğimiz her ortamda bunu dile getirelim. Yolumuz yok. Ulaşım koşulları ve saatleri çok kötü. Öğrenciye saygı duyulan bir hizmet hala verilemiyor."dedi.

Rektör Şerifoğlu'nun konuşmasının ardından senato üyeleri tek tek kürsüye davet edilerek soru cevap kısmına geçildi. 

Haber: S. KAŞKIR