Türkiye Öğrenci Konseyi’nin Türkiye genelinde yapmayı planladığı ve üniversite sorunlarının yüz yüze öğrenciler ile birlikte görüşüldüğü program ilk olarak Düzce Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Programda, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Funda Sivrikaya Şerifoğlu, YÖK Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı Dr. Nihat Buğra Ağaoğlu, Türkiye Öğrenci Konseyi Koordinatörü Burak Özdemir, Düzce Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Sabri Sağlık üniversite öğrencilerinin sorunlarını dinledi.

Programda bir konuşma yapan Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı Ağaoğlu Türkiye Öğrenci Konseyi olarak amaçlarını anlatırken; “ öğrencilerin ülke yönetimine, üniversitelerin yönetimine, yükseköğrenimin yapısına hem katkıda bulunmaları hem de özgür biçimde düşüncelerini ifade edebilmelerini sağlamak bizim hedefimiz, gayemiz. Bizim önemle üstünde durduğumuz konu üniversite öğrencilerinin eğitimi. Öğrencilerin eğitimlerini daha iyi bir şekilde alabilmeleri akademik ve sosyal altyapılarını üniversitelerinde tamamlayarak daha iyi eğitim vermelerine gayret sarf ediyoruz ve bunun için üniversitelerde bugün olduğu gibi yüz yüze sorunlarınızı dinliyoruz. Hem de bunlar için çözüm önerileri üretiyoruz ve sonucunda da ilgili kurumlarla iletişime geçip bu sorunları onlara iletiyoruz” ifadelerine yer verdi.