Düzce Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 'Kariyer Günleri Projesi' kapsamında alanında uzman isimleri konuk etmeye devam ediyor.  Dünya Klavye Şampiyonu ve Rekortmeni Celal Aşkın 24 Nisan'da öğrencilerle buluşacak.

Türkiye'de 1950'li yıllarda klavyeyi Türk Dili özelliklerine uygun olarak standartlaştırma girişiminde bulunan ve F klavye mucidi olan İhsan Sıtkı Yener'i her konuşmasında rahmetle anan  Aşkın, Düzce'de 'F klavye' konulu konferans verecek.



24 Nisan 2019 tarihinde Düzce Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 'Kariyer Günleri' etkinliğinde gençlerle bir araya gelecek olan Celal Aşkın, bir Türk klavyesinin dünyadaki gücünden bahsedecek. Bir çok gence ilham kaynağı olan Aşkın ayrıca mesleki beceri ve yeterliliklerin önemini de anlatacak.

Öte yandan başlangıçta bir hobi olarak klavye kullanan Aşkın için daha sonra bu bir tutkuya dönüştü. Lise döneminde öğrendiği 10 parmak F klavye kullanımındaki hızını 14 Türkiye ve 6 dünya şampiyonluğuyla taçlandıran Celal Aşkın, Almanya'da düzenlenen dünya şampiyonasında, hem kendi rekorunu kırdı hem de Türkiye'ye iki yeni ödül daha kazandırdı. Almanya'da düzenlenen şampiyonada "30 Dakikalık Tecrübeliler" kategorisi hatasız sürat yarışında 1 dakikada net 151 kelimeyle, 23 bin 738 vuruşla dünya rekoru kırarak dünya şampiyonluğu alan Aşkın, bunun yanı sıra Türkiye'nin daha önce hiç şampiyonluğu bulunmadığı "anında sesi yazıya çevirme" kategorisinde 8 dakikalık ses deşifresi yaparak, 4 hata ile yine dünya şampiyonu oldu.

Haber: C.ÜSTÜNER