Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finansa edilen, Komşu Ülkelerle İşbirliği Projesine 7 farklı ülkeden ( Ukrayna, Romanya, Hırvatistan, Azerbeycan, Mısır, Kosova ve Türkiye) yaşları 13 ila 35 arasında değişen 46 kişi katıldı. Proje faaliyetleri ve atölye çalışmaları, oryantiring ve kamp ise Odayeri Yaylasında yapıldı.
Sivil Toplum Örgütleri ve sponsor firmalar tarafından yürütülen, ilimizden çıkan bu projede DÜSİAD’ta proje ortağı oldu. Eğitime Destek Projesinin veda gecesi de DÜSİAD’ın sponsorluğunda DÜSİAD Plaza’da yapıldı. Geceye DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve katılımcı ülke gençleri katıldı. Oryantiring turnuvasında dereceye giren gençlere ödüllerinin ve proje katılım sertifikalarının verildiği ve gurup liderlerinin yaptığı konuşmalarla duygusal anların yaşandığı gecede bir konuşma yapan Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, projeye katkı sağlayan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “En iyi tanıtım araçlarından biri de bu tür projelerdir. Ülkemizi ve Düzce’mizi ziyaret eden tüm gençlere bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. İnşallah burada gördükleri güzellikleri ve Türkiye Cumhuriyetini ülkelerinde anlatırlar” dedi.
Geceye ev sahipliği yapan proje ortaklarından DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır’da yaptığı konuşmasında, “Bu projelerle birbirimizi ve ülke insanlarını tanımak, tanıtmak, ilimizi tanıtmak, bizim örf ve adetlerimizden gelen güzellikleri dünyaya yansıtmak ve dünyadaki güzellikleri de aynı kalp içerisinde, savaşsız barışa doğru giden huzurlu bir dünya olması adına bu gençlerimizi Düzce’de ağırlamaktan dolayı çok memnun olduğumuzu ifade ediyorum. Bu tip projelerin her alanda devamını sağlama adına ilimizde taşın altına elini koyan her kurum ve sivil toplum kuruluşlarına desteğimizi vereceğimizin bilinmesini istiyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından oryantring yarışmalarında dereceye giren gençlere ödülleri ve katılım belgeleri takdim edildi.