Cumayeri ilçesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Mehmet Metin Ortaokulu çok farklı bir projeye imza attı. Cumayeri Meslek Yüksekokulu AR-GE Topluluğu'ndan da destek alan ortaokul öğrencileri, yüzde yüz yerli olarak “MECHİTO” (eğitsel çikolata otomatı) adlı yarışma aracını üretti. 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda sergilenen “MECHİTO”nun üretim amacına ilişkin açıklamalarda bulunan Düzce Üniversitesi Cumayeri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Ar-GE Topluluğu Danışmanı Oğuzhan Kendirli, projeyle öğrencilerin soru çözme isteklerinin arttırılmasının hedeflendiğini dile getirdi. 

Düşündükleri her şeyin hayata geçirilebilir olduğunu gösterdik

“Bu proje ile ortaokul çağındaki öğrencilerime düşündükleri her şeyin hayata geçirilebilir olduğunu ve dünya üzerinde yapılmayacak hiçbir şeyin olmadığını göstermiş olduk.” diyen Öğr. Gör. Gültekin Çakır ise öğrencilerin; yeni bir fikrin ne kadar değerli olduğunu ve her şeyin yeni bir fikir ile ortaya çıktığını öğrendiklerini söyledi.

"Soru çözme becerisini cesaretlendiriyor"

Öğr. Gör. Sabri Uzuner ise Mehmet Metin Ortaokulu ile birlikte projelendirdikleri eğitsel çikolata otomatı MECHİTO’nun öğrencinin cevapladığı soruya göre çikolata vererek onların soru çözme becerisini cesaretlendirdiğini ve eğlenerek öğretmeyi gerçekleştirdiğini belirtti.

HABER,c.üstüner