2007-2015 Dönemi Düzce Üniversitesi rektörlüğü yapan Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, bugün düzenlenen törenle görevi Türkiye’nin en genç rektörlerinden biri unvanını elde eden Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a teslim etti. Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans salonunda düzenlenen devir teslim töreninde başta protokol olmak üzere akademisyenler ve öğrenciler salonu doldurdu.



REKTÖRÜNÜZE SAHİP ÇIKIN

İlk olarak kürsüye Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu çıktı. Şerifoğlu, bugüne kadar kendisine destek olan herkese teşekkürlerini sunarken, yaptığı konuşmanın satır aralarında önemli mesajlar verdi.  Şerifoğlu öncelikle çalışma arkadaşlarından yeni rektöre sahip çıkmalarını istedi.



“Değerli arkadaşlarım, rektör en kolay hedeftir, sizlerden rektörünüze sahip çıkmanızı istiyorum. Üniversitemize zarar veren her tür söylem ve eyleme hep birlikte karşı çıkın. Sosyal medya hesaplarınızı, dış paydaşlarla ikili ilişkilerinizi kurum yararına kullanın.”

TALEP ETTİĞİMİZ HİÇBİR BİNA VE ARSAYI ALAMADIK

İl yöneticilerine ve Düzcelilere de seslenen Şerifoğlu, şunları kaydetti:



“Üniversitemizin kıymetini bilmek ve projelerini desteklemek sizlere düşüyor. Düzce’nin dünyanın her yerinden yetenekleri ve nitelikli insan gücünü çeken bir cazibe merkezi olması için samimi çaba harcamak gerekiyor. Kuruluştan bu yana, İlimiz Merkezinde talep ettiğimiz hiçbir binayı ve arsayı Üniversitemize kazandırma olanağımız olmadı. Sadece bu cümle üzerinde bile uzun uzun düşünmek gerekir.”

“İyi niyetli, dürüst ve çalışkan çalışma arkadaşlarıma ve hemşerilerime, sevgili öğrencilerimize hakkımı helal ediyorum. Sizlerin de bana hakkınızı helal etmenizi talep ediyorum.” Şeklinde sözlerine devam eden Şerifoğlu Mevlana’nın bir sözünü aktarırken gözleri doldu.

Şerifoğlu Konuşmasının ardından yeni rektör Nigar Demircan Çakar’a cübbesini giydirdi ve Düzce Üniversitesi’nin mühür ve beratını teslim etti.

2015-2019 yılları arasında Düzce Üniversitesi rektörlüğünü yapacak olan Çakar, kürsüye gelerek konuşma yaptı. Bugünü güzel ve hüzünlü bir gün olarak yorumlayan Çakar’ın konuşması esnasında zaman zaman gözleri doldu, sesi titredi.


HER ZAMAN HAKTAN YANA OLACAĞIM

Çakar, yeni dönemde kendisine verilen görevi layıkıyla yerine getireceğini her zaman haktan yana olacağına söz verdi.Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. İlhan Genç’in veda konuşmasının ardından Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Türk Sanat Müziği Korosu mini bir konser verdi.



Ardından koraya katılan Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu  en çok sevdiği “Bir kızıl goncaya benzer dudağın” adlı Türk sanat müziğini seslendirdi.

Koro, kısa süre önce hayatını kaybeden Düzce Üniversitesi Öğretim görevlisi Dr. Talat Bahçebaşı’nı da unutmadı. merhum öğretim üyesinin sevdiği Gesi Bağları türküsü seslendirildi.

Haber;S.KAŞKIR