2012-2013 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Düzce Doğa Koleji’nde “Oryantasyon Programı” adı altında veliler ile bir araya gelindi.

 Açılış konuşmaları ve okulun yeni öğretim yılı içerisinde yapacak olduğu çalışmaların velilere aktarıldığı programda duygusal anlar da yaşandı. Anne babaların çocukları için yazdığı duygu yüklü mektuplar 12 yıl sonra çocuklarına teslim edilecek.

 Doğa Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Sarı’nın açılış konuşmasının ardından okul öğretmenleri tarafından yıl içerisinde öğrencilere hangi alanlarda nasıl eğitim verileceği velilere bir bir anlatıldı.

 

Zaman zaman uygulamalı olarak anlatılan konular esnasında neşeli dakikalar da yaşandı.

 Ancak programın hiç unutulmayacak olan kısmı ise sona bırakıldı. “Geleceğe Yazılan Mektup” ile veliler okulun ilk gününde hissettikleri duyguları kaleme aldı.

 Duygusal anların yaşandığı ve bir çok velinin gözyaşlarını tutamadığı dakikalar, hatıra fotoğraflarıyla kalıcı hale getirildi.

 Velilerin yazdığı bu mektuplar ile çekilen hatıra fotoğrafları, 2024 yılında çocuklarına teslim edilmek üzere Doğa Koleji’ne teslim edildi.