Düzce Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri geleceği kodluyorlar. Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Ortaokulu’nda yürütülen “Küçük Hafızlar Geleceği Kodluyor” Projesi kapsamında, ‘Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor’ eğitim projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında 4 gün süreyle kodlama eğitimi alan 250 öğrenci ve 10 öğretmen yapılan törenle sertifikalarını aldı.



AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve Habitat Derneği Genel Sekreteri Anıl Gökrenk’in katıldığı törende Mehmet Akif İnan Proje Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu kodlama atölyesinin de açılışı yapıldı.



Okulda daha önce kurulum çalışmaları başlanan Hafız İho Steam Merkezi’nin temeli ve ilk aşaması olan kodlama eğitimi gerçekleştirildi.



Okulda eğitim vermeye gelen HABİTAT Derneği yetkilileri okulda yapılan bilimsel çalışmaların beklentilerinin çok üstünde olduğunu belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında HABİTAT Derneğinin eğitim verdiği 22 proje ili arasına 23. il olarak Düzce’yi ekledi.