Kıyasıya mücadeleye sahne olan final mücadelesinde rakiplerinden az bir puan farkla geride kalan Düzce Bilim ve Sanat Merkezi, İzmit Bilim ve Sanat Merkezi ve İstanbul Bahçelievler İTO Bilim ve Sanat Merkezi’nin ardından üçüncü oldu.

Dereceye giren birinci takım 9 bin, ikinci olan takım 6 bin, üçüncü olan takım 3 bin, ilk üçe giren öğretmen 1.500, finalist öğrenci-öğretmenler ise 4 bin 200 TL nakdi ödül almaya hak kazandı.

Puanlar birbirine yakın
Türkiye Beyin Olimpiyatları ve Zekâ Yarışmasında ilk üçe giren takımlar ise kupa ve madalyalarını 23 Nisan Gala Programı'nda aldı. İzmit Bilim ve Sanat Merkezi, İstanbul Bahçelievler İTO Bilim ve Sanat Merkezi ile Düzce Bilim ve Sanat Merkezi ödül ve kupalarını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun elinden aldı. Öte yandan final yarışmasının sonunda takımların birbirine olan puan yakınlıkları dikkat çekti. Yarışmada 2643 puanla birinci olan İzmit Bilim ve Sanat Merkezi'ni, elde ettiği 2599 puanla İstanbul Bahçelievler İTO Bilim ve Sanat Merkezi takip etti. Final yarışmasında Düzce Bilim Sanat Merkezi 2284 puan aldı. Finale çıkan 5 takım yarışmada Yıldız Savaşları, Sudoku, Sayı Bulmaca, Hazine Avı, İç içe Yollar, Farklı Komşular, Ardışıksız Sudoku, Dört harfli, Apartmanlar ve Dijital İşlemlerden oluşan konularındaki soruları yanıtladı.

3.olarak başarılı bir sonucu imza atan Düzce Bilim Sanat Merkezi öğrencileri, 30 Nisan Pazar günü Habertürk’te Oylum Talu’nun sunumuyla ekrana gelecek olan Burası Haftasonu programına konuk olacak.