27-28 Nisan 2016 tarihlerinde Türkiye genelinde 8. sınıflara yönelik yapılacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı öncesi Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden öğrencilere önemli tavsiyeler geldi.

Düzce'de 97 ortaokuldan 5 bin 328 öğrenci katılacak

Düzce'de 97 ortaokuldan 5 bin 328 öğrencinin katılacağı TEOG sınavında Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi olmak üzere 6 temel dersten soruların yer alacağı bildirilirken sınavda  bin 111 öğretmenin görev yapacağı kaydedildi.

 5, 6, 7. sınıflara okullar 2 gün tatil

Okullarda sınavın sakin ve huzurlu bir ortamda yapılabilmesi için ortaokulların 5, 6, 7. sınıfları ile yine ortaokullarla aynı binada veya bahçede eğitim yapan 80 okulda, gürültüyü önlemek ve sessiz bir ortam oluşmasını sağlamak amacıyla eğitim öğretim faaliyetinin yapılmayacağını duyuran İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sınavın güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için güvenlik güçlerine gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.

Sınavın verimli geçmesi için...

Sınavın verimli geçmesi için açıklamada ayrıca öğrencilere yönelik bir takım tavsiyelere de yer verildi. Buna göre; öğrencilere her zaman yaptıkları gibi normal zamanlarında uyuması, kahvaltı yapması, sınavda gerekli olacak malzemeleri hazır bulundurması, sınav süresinin tamamını verimli bir şekilde kullanması, sınav aralarını sakin bir şekilde dinlenerek geçirmesi, soruyu dikkatle okuması ve altı çizili, koyu (kalın) yazılmış soru kökündeki olumsuz ifadelere dikkat etmesi, yanlış cevapların doğru cevapları etkilememesi nedeniyle bütün soruları cevaplaması tavsiyesinde bulunuldu.

Diğer yandan Milli Eğitim'in velilere de bir uyarısı vardı. Anne-babalardan sonucu ne olursa olsun çocuklarına destek olması, onlara güvenmesi, çocuklarının muhakkak başarılı oldukları bir alanın olduğunu bilmesi tavsiye edildi.

Haber:C.ÜSTÜNER