3 Nisan 2016 Pazar günü gerçekleştirilen ve 7’den 70’e her kesimden ana-oğul, dede-torunun birlikte katıldığı sınava rekor sayıda başvuruda bulunuldu. Kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesini ve edinilen bilgilerin hayata geçirilmesini hedefleyen yarışmaya, saat 10.00 itibariyle 81 il ve 803 ilçede yaklaşık 15 bin sınıfta aynı anda katılım sağlandı. 6 kategoride toplam 357 bin 837 kişi başvurunun yapıldığı sınavda 16 bin sınav görevlisi gönüllü olarak görev yaptı. Türkiye genelinde Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Düzce’de ise Seri Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından bu yıl 4. düzenlenen "Hadis" konulu "Ufka Yolculuk Kültür Yarışması" Düzce’de 15 sınav merkezinden biri olan İsmetpaşa Ortaokulunda yapıldı. Türkiye’de yaklaşık 360 bin kişinin başvurduğu yarışmaya Düzce genelinde 4 bin 500 kişinin katıldı. Merkez ilçe ve ilçelerde toplam 13 okul ile kapalı ve açık olmak üzere cezaevinde iki sınav merkezi oluşturuldu. 3 Nisan Pazar günü saat 10.00’da başlayan sınav 120 dakika sürdü. Düzce Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları sınavı 4 kategoride yapıldı.

Okuma alışkanlığının günümüzde unutulduğunu söyleyen İl Temsilcisi Ömer Özel, halkın daha çok bilinçlendirilmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi. Özel, “Hadisi şeriflerin güncel hayatımızın ayrılmaz bir parçası olmasına yönelik bu çalışmamızı 'kaybedeni olmayan yarışma' olarak tanımladık” dedi.

Ufka Yolculuk Hadis Yarışması, Türkiye, KKTC ve dünya genelinde başarıyla tamamlandı. Sınava katılanlar sonuçları 22 Nisan’da öğrenecekler. Yarışmada dereceye giren 60 kişiye ödülleri Mayıs ayı içerisinde düzenlenecek ödül töreniyle verilecek.  

Haber:Y.SEVER