Öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, kültürler arası etkileşimini arttırmak ve mevcut bilimsel çalışmalara katkı sağlamak amacıyla bu yıl 3.'sü yapılacak olan Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği'ne Düzce’den iki proje katılmaya hak kazandı.

Konuya ilişkin Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada,  Tasarım ve Buluş dalında yaklaşık 1.200 proje başvurusu arasından yurtiçinden 70 proje, yurt dışından ise 30 proje sergilenmeye hak kazandığı kaydedilirken, sergilenmeye değer bulunan projelerin Şanlıurfa GAP Arena’da 24-25 Aralık'ta görücüye çıkacağı belirtildi.

Düzce’den Uluslararası Türk Dünyası 3. Bilim ve Kültür Şenliği'ne katılma başarısı gösteren   Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ahmet Bera Uslu'nun "IGOBOT" adlı projesiyle; Gümüşova İlkokulu öğrencisi Nesrin Parmaksız'ın “Yerli Çevik Kuvvet Zırhlı Araç” projesi de sergideki yerini alacak.

Öte yandan Şanlıurfa Valiliği tarafından Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Dünyası Vakfı'nın desteğiyle düzenlenen etkinliğe 4-5-6-7 ve 8. sınıflarda okuyan Türk Dünyası’ndaki öğrenciler katıldı. Toplam ödülün 15.000 TL olduğu şenlikte 1.'lik ödülü 2500 TL olarak açıklanırken, ayrıca dereceye giren öğrenciler Azerbaycan gezisine katılacak.