2016-2017 yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla tüm okullarda olduğu gibi Düzce Doğa Okulları'nda da bu sabah ilk gün heyecanı vardı. Yeni öğretim yılı için öğrenci ve velilerini ağırlayan Düzce Doğa Okulları, sade bir törenle ilk günü kutladı.

Doğa harikaları yetiştiriyoruz”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Düzce Doğa Ortaokulu Müdürü Tuğba Ayaz Şahin, geride kalan eğitim-öğretim yılını değerlendirdiği konuşmasında TEOG sonucunda olağanüstü bir başarı gösterdiklerini belirtti. Uluslararası platformlarda elde ettikleri derecelerden ve yaptıkları sosyal sorumluluk projelerinden bahseden Ortaokulu Müdürü Tuğba Ayaz Şahin, ulusal ve yerel basında yer aldıklarını ve doğa harikaları yetiştirdikleri verimli bir yılı geride bıraktıklarını söyledi. Müdür Ayaz Şahin şöyle devam etti: “Seminer çalışmalarını tamamlayarak alanında uzman, tecrübeli ve bizleri en yüksek seviyeye taşıyacak öğretmenlerimizle, fiziksel ortamımızdaki gelişmelerimizle 2016-2017 eğitim-öğretim yılına da hazırız. Ortaokulda uyguladığımız ‘SOES’ eğitim modeliyle hayatta da başarılı olabilen, öğrenmeyi seven, girişimci, kendine güvenen ve sosyal hayatta da aktif nesiller yetiştirmeyi amaçlıyor; bunun yanında öğrencilerimize çalışma disiplini kazandırarak, sınavlarda üstün başarı elde etmelerini sağlıyoruz. Hepimize başarılar diliyor ve hoşgeldiniz diyorum.”

Doğa Okulları bizim yuvamız...”

Geçen yılın Meclis Başkanı İbrahim Aykut ise yaptığı konuşmada Düzce Doğa Okulları'na yeni katılan öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Aykut, şu ifadeleri kullandı: “Doğa Okulları bizim yuvamız... Başarıyı tattığımız ve her zaman arkamızda olan yuvamız. Sevgili Doğalı arkadaşlarım aramıza hoşgeldiniz. Kazanmak için değil, başarmak için koşun. Aldığınız bu değerli eğitimle dünya insanı olun; liderlik vasıflarınla dünyaya örnek olun.”

Aykut, son olarak başarı dolu bir yıl geçirmelerini diledi.

Tören, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için hazırlanan anma programı ve günün anlam ve önemiyle ilgili okunan şiirlerle devam etti. Ardından öğrenciler yeni eğitim-öğretim yılında birlikte olacakları öğretmenleriyle tanıştı. Sonrasında sabah sporunu yapan öğrenciler heyecanla sınıflarına koştu.