Birçok akademisyenin katıldığı, etik değerlerin tartışıldığı, İzmir şehrinin zenginlikleriyle dolu Doğa kolejlerinin ve Majole işbirliği ile hazırlanan “GÜLÜMSEMENİN GÜCÜ” Etik Değerler konferansına Düzce Doğa Koleji lise öğrencilerinden 12 öğrenci katıldı.

Öğrenciler kendileri ve yaşadığı çevre hakkında şimdiye kadar edinmiş oldukları bilgileri analitik bir şekilde sorgulayarak, soru sorarak ve yorumlayarak çalışmalara en aktif biçimde katılma fırsatı buldular. Program öğrencilerin kendi çektikleri fotoğraflarla katıldığı organizasyonda fotoğraf yarışması, öğrencilerin fotoğraflarla ilgili hikâyelerin sunulması ve etik değerlerin tartışıldığı oturumlar şeklinde gerçekleşti. İzmir ve Kuşadası’nın turistik ve tarihi alanları da gezilerek öğrencilere hem eğitsel hem kültürel zenginliklerin yaşatıldığı programda rehberler eşliğinde yapılan geziler öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Fotoğraf yarışmasında Düzce Doğa Koleji 9.sınıf öğrencilerinden Öznur Ölüç ilk ona girerken, Berkin Başaran ve Aytuğ Sevdim ise ilk 30 fotoğraf arasına girdiler. Etik Değerler konferansına katılan öğrenciler program sonunda sertifikalarını aldılar.

Haber;S.KAŞKIR