Milli  Eğitim Bakanlığı 25 ve 26 Kasım 2015 tarihlerinde yapılacak olana Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG) 1. Dönem sınavları için geri sayım sürerken, Düzce Özel Doğa Okulları da çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Düzce Özel Doğa Ortaokulu Müdürü Tuğba Ayaz başkanlığında , Eğitim Koordinatörü Mustafa İnce ve Rehber Öğretmen Ayşe Korla nezaretinrde devam eden hazırlık çalışmalarında öğrenciler   sınava sistemli olarak hazırlanıyor.

 Rehber öğretmen Ayşe Korla, sınavın son anına kadar öğrencilerle yaptığı çalışmada  psikolojik olarak hazırlanmalarını da önererek, "düzenli ve planlı çalışmak zorundasınız" dedi:

Düzce Doğa Okulları Eğitim Koordinatörü Mustafa İnce de öğrencilerle yaptığı uyarılarla öğrencileri akademik olarak sınava hazırlanmalarını sağlıyor.

Düzce Doğa Okullarında TEOG heyecanı sürerken, sınava girecek öğrencilere sınava hazır olup olmadıklarını sorduk. TEOG sınavı önceis görüşlerine başvurduğumuz Düzce Özel Doğa Ortaokulu öğrencilerinden Barın Erturan, Zeynep Ersoy, Samet Bozdemir ve Ece Ilgım Üresin adlı öğrenciler kendilerine güvendiklerini sınav saatine kadar da sistemli şekilde çalışmayı planladıklarını söylediler. İşte öğrencilerin sınav öncesi düşünceleri:

Bakanlığın belirlediği sınav takvimine göre, 1. dönem ortak sınavlar 25 ve 26 Kasım 2015, mazeret sınavları 12 ve 13 Aralık 2015'te yapılacak. 2. dönem ortak sınavlar ise 27 ve 28 Nisan 2016, mazeret sınavları da 14 ve 15 Mayıs 2016'da gerçekleştirilecek.

Haber;E.TAYHAN