Doğa Okulları, öğrencilerinin her yıl sınavlarda aldığı başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nca, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında liselere yerleştirme sonuçları dün açıklandı. TEOG’la yüzde 100 uyumlu içeriklerle sınava hazırlanan Düzce Doğa Ortaokulu öğrencileri yine büyük bir başarıya imza attı.

Uzman eğitim kadrosu tarafından hazırlanan test sorularının benzerleriyle karşılaşan öğrenciler, bu yılki sınavda da zorlanmadı. Lise Yerleştirme sonuçlarına göre; Düzce Doğa Ortaokulu’nda eğitim gören 38 öğrenci istedikleri liselere yerleşti.

Düzce Doğa Ortaokulu öğrencilerinden Yasmin Abbasoy, İstanbul Özel Saint- Joseph Fransız Lisesi’ne yerleşirken, 11 öğrenci fen liselerine, 26 tanesi ise anadolu liselerine kabul edildi.

SOES Eğitim Sistemi
Düzce Doğa, ortaokul eğitiminde kendine has eğitim modeli SOES’i uyguluyor. Öğrenciler aktif öğrenme ortamlarında sınırsız deney ve yerinde gözlem yapma imkânları ile yetişmenin farkını yaşıyor. Ortaokul öğrencileri disiplinler arası çalışmalarla çok yönlü eğitim alarak hayata hazırlanıyor, teorik bilgileri üretime dönüştürüyor.

Haber: C. ÜSTÜNER