2017-2018 eğitim-öğretim yılının sonuna gelinirken, dün akşam Düzce Doğa Koleji’nde mezuniyet heyecanı yaşandı. Mezun olmanın haklı gururunu yaşayan Doğa Koleji Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencilerinde bir yandan da eğitim yuvalarından ayrılmanın burukluğu vardı.
Eğitimde 20 yılı geride bırakan Düzce Doğa Koleji’nde 14. dönem mezunları için düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı ve konuşmalarla devam etti.



Kürsüye gelen Düzce/Bolu Doğa Okulları Kurucusu Önder Tonyalı, öğrenci ve velilere hitaben duygularını şöyle ifade etti:

“Sonraki yaşantılarında da öğrencilerimizin takipcisiyiz”
“Eğitim yolculuğumuzun 20. yılında 14.’sünü yaptığımız bu müstesna gece, bizim için de siz veliler için de çok duygulu bir gece. Neden en çok bu işin şerefini hak eden sizlersiniz; 20 yılda en az 12 yıl ortaöğretim ve 4 yıl da üniversite her yıl topluma iyi bir insan, iyi bir nesil ve çocuklarımızın geleceğini garanti altına almak için büyük gayret sarf eden her türlü takdire şayan sizlersiniz. Sizlerin bize emanet ettiği, gözünüzden sakınmadığınız çocuklarınıza biz de gözümüzden sakınmadan gözümüz gibi baktık. Şimdi bu orta öğrenim bundan sonrası üniversite hayatı.”



“Bundan sonraki hayatlarında da öğrencilerimizin takipçisiyiz”
20 yılda 500’ün üzerinde öğrenci mezun ettiklerini belirten Tonyalı, şu ifadeleri kullandı: “Bunlardan yüzde 2’si veya 3’ü lise tahsisinden sonra üniversite hayatına gitmemiş. Onlar bile bizim içimizi acıtır. Bugüne kadar 500’e yakın bu okuldan mezun olmuş topluma yararlı birer insan yetiştirmişiz. Biz bundan sonraki hayatlarında da öğrencilerimizin takipçisiyiz. Sevgili öğrencilerim, öğretmenleriniz sizleri hayata hazırlamak için ellerinden gelenin üstüne gayret sarf etti. Anneleriniz, babalarınız böyle güzel bir tesiste sizin eğitim imkanlarınızı sağladı. Onlara ne kadar teşekkür etseniz, ne kadar onlarla övünseniz azdır. İnanıyorum ki bu okulda aldığınız eğitimle toplumda başarılı, vatanını, milletini seven, dürüst, ahlaklı birer birey olacaksınız. Üniversite hayatınızda da çok başarılı olacağınızdan adım gibi eminim. Sizleri anne ve babalarınıza layık olacağınıza inanıyor, bundan sonraki yaşantınızda başarılar diliyorum.”  



“En iyi şekilde temsil edeceğinize inancım tamdır”
Düzce Doğa Koleji Liseler Müdürü Zafer Bacıoğlu da eğitimin önemine değinerek,

“Değerli velilerimiz emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızın bütün idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin ellerinden geleni yaptığını bilmenizi isterim. Değerli öğretmenlerim. Bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp, erdem ve bilgi ile donattığınız öğrencilerimizi bugün buradan uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz rehberlik ve ilgi için sizlere teşekkür ediyorum. Değerli gençler, Doğa Koleji’nde eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız ve bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizleri gelecekte başarıyla okulunuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır.” şeklinde konuştu.    



‘Bayrak Teslim Töreni’
Konuşmaların ardından mezun olan 12. sınıf öğrencileri, eğitimde devamlılığı temsil eden ve 4 yıl boyunca gururla taşıdıkları bayraklarını 11. sınıf öğrencilerine ‘Bayrak Teslim Töreni’ ile devretti. 12. sınıf öğrencileri Emine Aksoy ile Merve Horuz, 11. sınıf öğrencileri Sena Temel ve Çağla Haliloğlu’na bayrağı teslim etti.



Kep fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadılar
Ardından ise Düzce Doğa Koleji Anadolu Lisesi’ni dereceyle bitiren öğrenciler 3.  Ayça Perihan Altun, 2. Merve Horuz ve 1. Emine Aksoy’a plaketleri verildi. Düzce/Bolu Doğa Okulları Kurucusu Önder Tonyalı’dan plaketini alan okul 1’incisi Emine Aksoy yaş kütüğüne adını çaktı. Sonrasında ise mezuniyet belgelerini alan öğrenciler kep fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı.





Haber: M.AYDIN