Çevre Haftası'nda, çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Düzce Üniversitesi ve Düzce Doğa Okulları ortaklığıyla “Kentler, Çevre ve Biyoçeşitlilik” Paneli düzenlendi. Düzce Doğa Okulu ev sahipliğinde Egemen Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panele, Düzce Doğa Okulları'nın ilk ve orta dereceli öğrencilerinin yanı sıra lise öğrencileri de katılım sağladı.

Çevre sorunlarını vatandaşlara sordular

Sağlıklı kent ve yaşanabilir çevre oluşturulabilmenin başlangıcı olmasının hedeflendiği panelde insan ve çevre ilişkisinin masaya yatırıldı. Müzik Öğretmeni Volkan Özenir yönetiminde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Düzce Doğa Okulları Öğrenci Meclis Başkanı İbrahim Aykut tarafından açılış konuşmasıyla program başladı. Başkan Aykut, çevreye dair düşüncelerini ifade ederken öğrenci meclisi tarafından kent içi yeşil alanlar ve gürültü sorunu üzerine Düzce sokaklarında gerçekleştiren röportaj katılanlarla paylaşıldı.

Düzce’nin çevre yapısı irdelendi 

Düzce’de yaşayan vatandaşların çevreye ilişkin düşüncelerini dile getirdikleri röportaj sonrası panele Düzce Üniversitesi'nden konuşmacı olarak katılan öğretim üyeleri alkışlarla davet edildi. Panelin moderatörlüğünü Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Uzun yaparken, yine aynı bölümde görevli öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Ak, Yrd. Doç. Dr. Özgür Yerli, Yrd. Doç. Dr. Elif Kutay Karaçor ile Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uludağ konuşmacı olarak yer aldı. Öğretim üyeleri çevreye dair farklı alanda yaptıkları çalışmalar hakkında öğrencileri bilgilendirdi.



Öğrencilerle soru cevap yöntemiyle çevre üzerine değerlendirmelerde bulunan öğretim üyeleri uzman oldukları konular üzerinden Düzce’nin çevre yapısını irdeledi. Panel sonunda konuşmacılara katılım belgeleri Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, hediyeleri ise Düzce Doğa Okulları Lisesi Müdür Yardımcısı Elif Özgüner tarafından verildi.

Haber:Y.SEVER