Düzce Doğa Okulları Şehitleri Anma ve Şehit Yakınlarına Yardım Programı’nda yaşattıkları duygu dolu anlarla örnek alınacak bir davranış sergileyerek öğretmenleri ve velilerini gururlandırdı.

Okulun Şıralık’ta bulunan kampüsündeki Egemen Konferans Salonu’nda gerçekleşen program, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Talha Cebeci, Milli Eğitim Şube Müdürü Ekrem Yazar, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü İsmail Caran, Düzce ve Bolu Doğa Okulları Kurucusu Önder Tonyalı, Düzceli gazilerimiz, öğretmen, öğrenci ve velilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Anma programı geçmişten bugüne tüm şehitlerin huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Düzce Doğa Okulları Meclis Başkanı NefinSeyok yaptı. Seyok, “Bugün, bayrağımızı yeryüzünün her noktasına taşıyanların, üç kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin, Türklük uğruna bedenlerini toprağa koydukları gündür.” diye konuştu.

Meclis Başkanı Seyok’un yaptığı konuşma sonrasında program, öğrencilerin hem kendilerinin yazmış olduğu hem de şairlerin kaleme aldığı şiir ve kompozisyonların okunmasıyla sürdü. Anma programı piyano resitaliyle devam ederkenİl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve iş adamlarıyla şehitler içinyapılan röportajlar izlendi. Drama gösterisi sergilendi.Müzik Öğretmeni Volkan Özenir yönetiminde çeşitli enstrümantaller eşliğindeöğrenciler türkü seslendirdi. Türkü dinletisi sonrasıöğrenciler tarafından Komando Marşı okundu.

VelilerKomando Marşı’nı coşkuyla okuyan öğrencileri ayakta alkışladı. Programı hazırlayan tüm öğrenciler kendilerinin hazırladığı Türk Bayağı ile birlikte sahneye çıkmasıyla anma programıhep bir ağızdan ‘İzmir Marşı’nın coşkuyla seslendirilmesiyle sona erdi.