Öncü Eğitim Kültür Vakfı (ÖKEV) Düzce’de eğitim sektöründe ilk olma özelliğiyle alanındaki tecrübesi ve kalitesiyle fark yaratan Düzce Doğa Okulları, okulların açılmasıyla 20 yıldır hizmet vermenin gururunu yaşıyor. Düzce’deki tüm okullarda olduğu gibi bu sabah ilk ders zilinin çaldığı Doğa Okulları’nda tören düzenlendi. İlk gün heyecanını yaşayan öğrencilere velileri eşlik etti.



Saygı duruşunda bulunulması ve Müzik Öğretmeni Burcu Bayrak yönetiminde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yeni eğitim öğretim yılının açılış konuşmasını Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Zafer Bacıoğlu yaptı. Öğrenci ve öğretmenlere hitap eden Bacıoğlu, Doğa Okulları’nın sağladığı imkanlar ile eğitime yön verdiğini söyledi.

Doğa Okulları’nın geleceğin ihtiyaç duyacağı bireyleri bugünden yetiştirdiğinin altını çizen Bacıoğlu, “Doğa Okulları’nı diğer eğitim kurumlarından ayıran en temel özelliği eğitimde klasik kalıpları yıkarak modern vizyonları hayata geçirmesidir. Bu farklılıkla hareket ederek ülkesine ve değerlerine bağlı evrensel değerlere açık, sorgulayan, donanımlı, araştırmacı ve Dünya ile entegre nesiller yetiştireceğiz.” dedi. Bacıoğlu, Düzce ve Bolu Doğa Okulları Kurucusu Önder Tonyalı’ya Dünya standartlarında eğitim kalitesini Düzce’ye kazandırdığı için teşekkür etti.

Bacıoğlu ailelere seslenerek geçen hafta gerçekleştirilen ‘Veli Oryantasyon’ çalışması ile okulun işleyişini anlattıklarını sözlerine ekledi. Doğa Okulları’nın vazgeçilmez sistemi olan ‘E-DOĞA’nın yenilendiğini ifade eden Bacıoğlu, değişen web uygulamasının yanına mobil uygulamanın eklendiğini dile getirdi.

Bacıoğlu’nun konuşmasının ardından 3/A Sınıfı Öğrencisi Uygar Öztürk ‘Okulda İlk Günüm’, 3/B Sınıfı Öğrencisi Yusuf Alper ‘Tamam mı Arkadaşlar’, 4/A Sınıfı Öğrencisi Liva Ata ‘İlk Öğretim Haftası’ ve 4/B Sınıfı Öğrencisi Bade Kuşuçuoğlu ‘Okulum Güzel Okulum’ adlı yazılarını seslendirdi.

Tören Ana Okulu öğrencilerinin dans gösterisi ile 1.Sınıf öğrencilerinin Müzik Öğretmeni Burcu Bayrak eşliğinde sunuldu.
8.Sınıf Öğrencisi Ece Özenir yaptığı konuşmada, okulun kendilerine sunduğu imkanların yararlı olduğunu ve daha iyi öğrenlerini sağladığını kaydetti.

Düzce Doğa Anadolu Lisesi Okul Meclis Başkanı Çağla Haliloğlu, okulda heyecan duyan, geleceğe umutla bakan bireyler olarak yetiştiklerini söyledi. Haliloğlu, okula yeni başlayan öğrencilere ‘hoşgeldiniz’ diyerek hep birlikte başarı meşalesini en yukarı çıkaracaklarını belirtti.





Tören, Düzce Doğa Anaokulu 5 yaş Grubu’nun İngilizce Ayşenur Yanık eşliğinde sergiledikleri müzikli oyun gösterimi ile sona erdi. Aileler çocuklarının törendeki özel anlarını cep telefonları ile ölümsüzleştirdi. Törenin ardından tüm öğrenciler sevinçle sınıflara koştu.

Haber:Y.SEVER