Her yıl düzenlenen ve başarının bursla ödüllendirildiği Doğa Okulları Bursluluk Sınavı bu yıl da Düzce Doğa Okulları'nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Günler öncesinden kontenjanların dolduğu sınavda öğrenciler başarılı olabilmek için ter dökerken aileleri de sınav sonuna kadar heyecanlı bir bekleyiş yaşadı.

3-4-5-6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ve Türkiye genelinde 100 binin üzerinde öğrencinin katıldığı Doğa Okulları bursluluk sınavı, Düzce Doğa Okulları Kampüsünde düzenlendi. Öğrencilere yüzde 100’e varan burs imkanı sağlayan sınav 2 seanstan oluştu. Saat 10.00 ve 13.00’da iki ayrı seansta Düzce Doğa Okulları Kampüsünde yapılan sınava çevre il ve ilçelerden de yoğun ilginin olduğu ve binin üzerinde öğrencinin katıldığı öğrenildi.

Ayrıca sınava Bolu’dan katılanlar için de otobüs kaldırıldı. 3. sınıflar için Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi, 4-5-6 ve 7. Sınıflar için Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinden toplamda 60 sorunun sorulduğu sınavda öğrenciler 80 dakika boyunca ter döktüler.

Geleceğin liderlerini yetiştiriyoruz
Sınav sonuçlarının 15 Ocak 2016 tarihinde açıklanacağını  ve sınav karnelerinin  Düzce Doğa Okulları kampüsünde velilere bizzat verileceğini ve sınav değerlendirilmesinin yapılacağını ileten Eğitim Öğretim Koordinatörü Mustafa İnce : ” Güvenli ortamı, başarılı ve deneyimli eğitim kadrosu, sunduğu uluslararası pek çok çalışma ve projeyle öğrencilerimizi geleceğin liderleri olarak yetiştirmeye devam edeceğiz.” Derken Düzce Doğa Okulları Ortaokul Müdürü Tuğba AYAZ ise  “Düzce Doğa Okulları ailesi olarak sınava giren tüm öğrencilerimize ve velilerine teşekkür eder, başarılı bir eğitim öğretim hayatı dileriz.” Dediler.

Haber:Y.SEVER