Düzce Doğa Okulları Halkla İlişkiler ve Rehberlik Birimi tarafından Egemen Konferans Salonunda velilere yönelik eğitim semineri düzenlendi. "Anne-Baba Eğitim Semineri"ne Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Yeşim Koçer Acar konuşmacı olarak katıldı.
Düzce Doğa Okulu öğrenci velilerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde ilk olarak uluslararası standartlarda öğrenci yetiştirmek amacıyla verilen kaliteli eğitim yardımcısı olan dijital yardımcı kaynaklarla ilgili hazırlanan tanıtım filmi izlendi.

Bilinçli ebeveyn nasıl olunur?
Ardından Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Yeşim Koçer Acar "Anne-Baba Eğitim Semineri" kapsamında velilere hitap etti. Yeşim Koçer Acar ilk olarak bilinçli ebeveyn olma konusunda katılımcılarla paylaşımlarda bulundu. Acar, özellikle büyüme çağında olan çocukların yabancılarla sağlıklı iletişim kurmasına dair önemli bilgiler paylaştı.



“Kontrol etmek evet, birey olmasını engellemek hayır!”
Acar ayrıca bir çocuğun kişisel gelişiminde ebeveynlerin tutumunun önemine dikkat çekerek, çocuğun kişiliğinin oluşmasında anne babaların izlemesi gereken yolu şu sözlerle özetledi:
"Çocuğunuzu yetiştirirken onun hayatına dahil olmak, kontrol etmek evet, ancak hayatına hükmetmek birey olmasını engellemek hayır. Sırrı nedir bunun? Nerede ne kadar, ne yapmalıyız? Evet bu çok zor. Özellikle babaların da bu sürece dahil olması çok önemli. Eşlerin, babaların kadınları yalnız bırakmaması çok önemli. Ve tabii okumak, paylaşmak. Çok okuyacağız. İyi ebeveyn olmak çok okumak ve bilinçlenmekle öğrenilir."



"Çocuğunuzda hiç olmayan ya da çocuğunuzun hiç vermediği tepkilere dikkat edin" diyen Yeşim Koçer Acar, bu davranışların "benim çocuğum asla böyle bir şey yapmaz" şeklinde yorumlanmaması gerektiğine dikkat çekerek bu hareketlerin çocuğun kişiliğindeki işaretler ve izler olduğunu kaydetti.
"Yeşim Koçer Acar'la Anne-Baba Eğitim Semineri ve İmza Günü", Acar'ın kaleme aldığı kitaplarını Düzce Doğa Okulu velileri için imzalamasıyla son buldu.