Bir dizi programa katılmak üzere Düzce'ye gelen Milli Eğim Bakanı İsmet Yılmaz ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü valilikteki programın ardından, Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Annem Varsa Ben de Varım Kitap Okuma Projesi” tanıtım toplantısına katıldı.



Bakan Yılmaz Düzce’nin eğitimiyle ilgili söz verdi…
“Düzce şanslı bir bakanı var. Düzce çok şanslı 2.bakanı da var. İsmet Yılmaz.” sözleri ile salondan büyük alkış alan Bakan Yılmaz Düzce’nin eğitim ile ilgili tüm ihtiyaçlarını 2 yıl içinde tamamlayacaklarının sözünü verdi.


Ders süreleri kısalacak!
Bakan Yılmaz ayrıca ders sürelerinin uzun olduğunu belirterek, "Eskiden 40 dakika ders süresiydi ama şimdi teknoloji, bilim çağında artık öğrenme süreleri hızlandı. Artık öğrencileri 40 dakika bir sınıfta tutmakta dikkatlerini anı noktaya toplamakta zorlanıyoruz. Dolayısıyla bu ders süresini biraz kısaltabilmek lazım. Daha etkin şekilde çocuklara bilgileri aktarabilmek için.” diye konuştu.




Düzce’ye yapılan eğitim yatırımlarını anlattı…
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Düzce’nin kaliteli eğitim için her şeye sahip olduğunu söylerken ilimize yapılan eğitim yatırımlarını aktardı.

“Düzce eğitim başarısında öne çıkan illerden biridir. 2002-2003 yılında Düzce’de 66 bin olan öğrenci sayısı 74 bine çıkmış. Aynı dönemde öğrenci sayısı 2007’den 3820’ye çıkmış. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 28’den 18’e düştü. Türkiye genelinde ise bu rakam 36’dan 24’e düştü. Düzce bu alanda Türkiye’nin de ilerisinde. Düzce’de Öğretmen sayısı 2761’den 4991’e yükseldi. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 26’dan 15’e düştü. Yani kaliteli eğitim için aranan tüm kriterler Düzce’de mevcut. Bizim dönemimizde Düzce’ye 337 milyon lira yatırım yapıldı. 33 milyon liradan fazla bedeli olan eğitim yatırımı da devam ediyor. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz toplamda 54 derslikli 4 okulun maliyeti 13 milyon 842 bin lira.”

Bakan Özlü projenin biran önce hayata geçirilmesini temenni etti…
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, “Annem Varsa Ben de Varım” projesinin tanıtım toplantısında okumanın önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kaydetti:
"Okumak, insan olmanın bir gereği olduğu gibi, aynı zamanda bizlere verilen bir görevdir. Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ilk emri olan oku çağrısı da; “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” diyen Hazreti Ali’de; Kaftanına öğretmenin atının sıçrattığı çamuru saygısından temizlemeyen Fatih Sultan Mehmet’de;  “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyen Atatürk de; Hep aynı şaşmaz çizgiyi işaret etmiştir. İşte bugün, hayata geçirilen bu proje, o çizginin devamıdır.   Bugün artık teknoloji çağını yaşıyoruz. Muhtemelen bu salonda bulunan herkesin eli, sabah kalkar kalkmaz, bir teknolojik alet arıyor. Gün içinde telefon, tablet ya da bilgisayarla, epey zaman geçiriyorsunuz. Bunların hepsi son derece olağan. Teknolojiden uzak durmak, günümüz dünyasının gerçeklerini reddetmek demektir. Gerçeği reddedemeyiz.. Unutmamalıyız ki; kitaplar olmasa, okuyan beyinler olmasa, ne bilimde ilerleyebiliriz, ne teknolojinin gerçek anlamını yakalayabiliriz. O yüzden; telefona, tablete ya da bilgisayara ayırdığımız zamandan çok daha fazlasını kitaplara ayırmalıyız.  "

“Annem Varsa Ben de Varım” projesinin ardından "Öğrencilerimiz Babalarıyla Birlikte Okuyor” projesinin de bir an önce hayata geçirilmesini temenni etti.



Vali Dağlı; “eğitimdeki eksikleri tamamlamak için gece gündüz çalışıyoruz”
Düzce Valisi Zülkif Dağlı ise Bakan Özlü’ye Düzce’yi hiçbir proje ve etkinlikte yalnız bırakmadığı için teşekkür ederken, Bakan Yılmaz’a yönelik ise” Milli Eğitim alanındaki eksiklerimizi talimatlarınız doğrultusunda gece gündüz tamamlamak için önemli bir gayret içersindeyiz” ifadelerini kaydetti.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, “Annem Varsa Ben de Varım” Projesi hakkında bilgiler paylaştı.

Yazar İlhan Akın ise çocukların karakterlerinin anne - baba üzerinden şekillendiğine dikkat çekerken projenin çıkış noktasını anlattı.

Konuşmaların ardından “Annem Varsa Ben de Varım” projesi için öğrencilere protokol üyeleri tarafından kitapları takdim edildi.
Programın sonunda dualar eşliğinde,  Özlü ve Yılmaz tarafından Merkez Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yığılca İmam Hatip Lisesi, Yığılca Çok Programlı Lisesi Ek Binası ve Merkez Bahçeköy Okulu’nun açılışı yapıldı.






Haber; G. TEMEL