"Yarınları birlikte kuracağız”

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Kapanış Programı’nda Vali Adnan Yılmaz Düzceli gençlere övgüler yağdırdı. Düzceli gençlerin başarısından ziyadesiyle memnun olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, “Yarınları birlikte kuracağız” dediği gençlerle 2023 hedefine ulaşacaklarını vurguladı.

 



Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Düzce’de Eğitim Öğretim yılı sonu ve karne sevinci vardı. Bu yıl TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun ev sahipliğinde düzenlenen 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Kapanış Programına; Vali Adnan Yılmaz ve çok sayıda  veli, öğrenciler ile okul yöneticileri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan TOKİ Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu Müdürü Mehmet Kardeş, programa katılan Başta Vali Adnan Yılmaz olmak üzere tüm davetlilere teşekkür etti.

“Ast olan geleceğe umutla bakmak”

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Düzce genelinde 69 bin öğrencinin tatile gireceğini belirterek özellikle öğrenci velilerini karnelerdeki kırık notlar ve buna bağlı olarak oluşa bilecek kötü davranışlara karşı uyardı.



Tatilin kabusa dönüşmemesi temennisinde bulunana Milli Eğitim Müdürü Yazıcı: “Önemli olan çocukların karnelerinde yüksek not olması yada kırık notların bulunması değildir, ast olan yavrularımızın geleceğe umutla bakmasıdır. Çocuklarımızı geleceğe iyi hazırlamalıyız” dedi.

“Geleceğin planlarını yapın”

Öğretmen ve öğrencilere de seslenen Yazıcı, öğretmenlerin çabalarıyla ülkeyi şekillendirdiklerini söyleyerek, büyük bir özveri örneği gösterdiklerini kaydetti.

Öğrencilere küçük uyarılarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Yazıcı; “Tatil çantayı alıp bir kenara atma zamanı değildir. Tatil dinlenmenin yanında yeni hedeflere planlama yapma zamanıdır. Bunun için çalışmalarınızı fazla ara vermeyin ve geçmişin muhasebesini, geleceğinde planlarını iyi yapın” diye konuştu.

Övgüler Düzce gençliğine

Konuşmasına öğrencilere övgülerle başlayan Vali Adnan Yılmaz, Düzce’de 69 bin öğrencinin 8 ay boyunca büyük bir çaba örneği gösterdiğini ifade etti. Üniversite yerleştirme sınavına giren öğrencilere de konuşmasının başında başarılar dileyen Vali Yılmaz şu ifadelere yer verdi:
“Tüm öğrencilerimiz bizim için çok değerli. Karnesinde kırık olanda iyi notu olanda hepiniz bizim gururumuzsunuz. Velilerimiz, öğrencilerin başarısında da başarısızlığında da payı olduklarını hiç unutmasınlar.”

“Türk gençliği Düzce gençliği gibi olmalı”

Düzce gençliğinden ve velilerden son derece memnun olduğunu vurgulayan Vali Yılmaz; “Türk gençliği Düzce gençliği gibi olmalı. Ben gençlerimizden memnunum. Dinlenin ve tatilin tadını çıkartın. Okuma alışkanlığınızı geliştirmeyi de unutmayın. Sizler ne denli vatan sevgisiyle yetişirseniz, bizde o denli huzurlu ve mutlu oluruz. Düzce sizin gibi gençlere sahip olduğu için çok şanslı. Yarınları birlikte kuracağız. 2023 Yılı Hedefine siz gençlerle ulaşacağız” dedi.

Başarı ödüllendirildi

Konuşmaların ardından Vali Adnan Yılmaz, Düzce genelinde bulunan Ortaokul ve Lise birincilerine hediyelerini ve takdir belgelerini verdi. Vali Yılmaz’ın elinden ödül almanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler, tatile girmenin sevincini, aynı zamanda yeni gidecekleri okulun heyecanı ve arkadaşlarından ayrı kalmanın da burukluğunu da yaşadılar.

 

Program; TOKİ Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu’nda temsili karne dağıtımının ardından son buldu. 



Haber: H. KANAT