Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Ar-Ge Birimi öğretmenleri yeni geliştirdikleri “Düzce Kodluyor” projesinin tanıtımını Fatih Ortaokulu’nda yaptı.

Öğrencilerin üniversite 1. sınıfta görecekleri kodlama eğitimini 5. sınıfta alacağı projeyle ilgili tanıtıma Düzce Valisi Zülkif Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Ar-Ge biriminde görevli öğretmenler, Fatih Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri katıldı.



Proje, gönüllü 16 bilişim öğretmenine Düzce Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretmenleri tarafından kodlama ve stem eğitimleri verilmesiyle başlayacak ve eğitimini tamamlayan öğretmenler okullarında kodlama kulüpleri kurarak öğrencilere kodlama eğitimleri verebilecek.

“Proje onaylansa da onaylanmasa da yerel kaynaklarımızla destek vereceğiz”
Tanıtıma katılan Vali Dağlı öğrencilerin arasına oturarak proje hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Ülke olarak bilişim ve yazılımda çok iyi olmadığımızı hepimiz biliyoruz. Bu Düzce’deki milli eğitim olarak, öğrencilerimiz olarak bu işe önemli bir katkı yapacağımız anlaşılıyor. Arkadaşlarımız bir proje yaptı. Gençlik Spor Bakanlığı’na sundular 180 bin TL gibi bir maliyeti var. O proje onaylansa da onaylanmasa biz kendi içimizde yerel kaynaklarımızla gerçekleştireceğiz. Temennimiz oradan da kaynak gelmesi. Hedef kitlemiz büyük 4’üncü ve 5’inci sınıf öğrencilerimizin tamamı kodlama eğitiminden geçirmek. Bu önemli bir proje. Gerçekten ilimiz adına önemli bir adım olacak.”



“Yerli yazılımda bağımlılıktan kurtulmaya katkı sağlamak istiyoruz”
Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi’nde görevli öğretmen Ali Canbaz projenin amacının yerli yazılıma destek vermek olduğunu vurguladı. Canbaz: “Bütün kodlama eğitimlerini vermeyi düşünüyoruz. Öğretmen ve öğrenci eğitimlerimizi bitirdikten sonra kodlama merkezimizin açılışını yapacağız. Kodlama merkezinde de gençlere, öğrencilerimize kodlama eğitimleri vereceğiz. Bu sayede ülkemizin yerli yazılımına katkı sağlamak istiyoruz. Ülkemizin yerli yazılımında bağımlılıktan kurtulmasını sağlamasına katkıda bulunmak istiyoruz. O yüzden 5’inci sınıftan 8’inci sınıfa kadar tüm öğrencilerimize kodlama eğitimi vermeyi amaçlıyoruz” dedi.


Öğrenciler, Vali Zülkif Dağlı ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’e proje kapsamında üretmiş oldukları yazılımlarla neler yaptıklarını tanıttı.
Milli eğitim Müdürlüğüne ait projeyle Düzce’deki bütün Bilişim Teknoloji öğretmenleri kodlama eğitimini alacak. 5, 6, 7 ve 8.sınıfta öğrenim gören toplam 24 bin öğrenciye hepsi kodlama eğitimi alacak. Bilim ve sanat merkezinde kodlama merkezi kurularak öğrencilere ve gençlere kodlama eğitimleri devam edecek. Yerli yazılımda bağımlılıktan kurtulmak amaçlayan projeyle kodlama eğitimine erken yaşta başlayan çocukların ileriki yıllarda kodlama ve yazılım konusunda çok daha ileri seviyeye çıkarılması hedefleniyor.