İhalesi tekrarlanan ve son olarak şaibelere geçit verilmemesi adına ‘yarı şeffaf’ tabir edilen şekilde zarfların canlı yayında açıldığı Düzce Lisesi inşaatının hafriyat çalışmalarına başlandı.

 İlk ihale sonrası  Kamu ihale Kurumu’nun ihaleyi usül yönünden hatalı bulması nedeniyle   ihale tekrarlanmış ve katılan 13 firma arasından Ekşioğlu İnşaat fidanlıkta 10 dönüm arsa üzerinde yapılacak olan Düzce Lisesi işini yeniden almıştı. İhaleyi 2 milyon 490 bin YTL’ye alan firma, yer tesliminin yapılması sonrasında  arsada hafriyat çalışmalarına başladı.

 Dört katlı, yaklaşık 6 bin 350 metrekare betonarme bina ve bir adet bekçi kulübesinin yapımı gerçekleştirilecek. Yer tesliminden başlamak üzere 500 gün süre verilen Düzce Lisesi inşaatında ne zamandır beklenen çalışmaların start alması sevindirirken, 720 öğrenci kapasiteli binada 24 derslik, teknoloji sınıfları ve laboratuar bulunacağı öğrenildi.

 Bilindiği gibi bir ilke de imza atılan lisenin yarı şeffaf ihalesini 4. Vali Ercan Topaca da bizzat televizyondan takip etmişti.