Sözleşmeli personelin kadroya alınması için gereken yasanın kabul edilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, illerde bulunan Milli Eğitim Müdürlüklerine yazı göndererek işlemlerin başlamasını istedi.

4/6/2011 tarihli ve 27954 mükerrer sayılı Resmi gazetede yayınlanan 632 sayılı kanun hükmünde kararname uyarınca, sözleşmeli öğretmenler görev yaptıkları kurumda kadrolu olarak göreve devam edecek.

Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda şu talimat verildi:

Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan sözleşmeli öğretmenlerin bulunduğu eğitim kurumunda kadrolu öğretmenliğe geçirilmesine ilişkin iş ve işlemler başlatılmıştır. Söz konusu öğretmenlerin başvuruları elektronik ortamda 8 Haziran’da başlarken, 13 Haziran pazartesi günü sona erecek. Öğretmenlerin atamaları ise 14 Haziran salı günü gerçekleştirilecek. Sözleşmeli öğretmen iken bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce askerlik, doğum, milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimleri ile ücretsiz izinleri nedeniyle görevlerinden ayrılanlardan ilgili mevzuatına göre yeniden hizmete alınma şartlarını kaybetmemiş olanlar, yeniden hizmete alındıkları tarihten itibaren bireysel olarak il milli eğitim müdürlüklerine yazılı olarak başvuruda bulunmaları durumunda kadrolu öğretmenliğe geçirilecekler.

Haber; R. BAL