Düzce Üniversitesi'nin son 4 yıldaki gelişiminde önemli rol üstlenen Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, yeni dönem rektör adayı olarak Düzce’deki ziyaretlerine Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ile başladı.

Düzce Üniversitesi 2015-2019 kitabını takdim etti

2015-2019 yılları arasında Düzce Üniversitesi'nin hayata geçirdiği projeleri içeren "Düzce Üniversitesi 2015-2019" kitabı ile Rektör Çakar, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’dan başlayarak il ziyaretlerini gerçekleştiriyor. Düzce Valisi Dağlı'yı makamında ziyaret ederek 4 yıllık icraatları içeren kitabı takdim eden Rektör Çakar, ayrıca yeni dönem hedeflerini de anlattı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Dağlı ise Düzce'nin önemli bir değeri olan üniversitenin daha iyi noktalara gelmesi adına önemli girişimleri olan Rektör Çakar'ı adaylığının hayırlı olmasını diledi.



Başkan Özlü ile istişarelerde bulundu

Bir sonraki ziyaretini Düzce Belediye Başkanı ve 65. Hükümet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'ye yapan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, sıcak ve samimi bir ortamda geçen sohbet sırasında Başkan Özlü ile Düzce ve üniversiteye ilişkin istişarelerde bulundu. Hem öğrenci sayısı hem de fiziki yapısı olarak giderek büyüyen Düzce Üniversitesi'nin ilin dinamikleri ile birlik-beraberlik içerisinde yürüttüğü çalışmaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiriyle tekrar rektör olarak atanması halinde artarak devam edeceğini vurguladı. Üniversitenin Düzce'nin geleceği adına önem taşıyan her projede aktif rol aldığını anımsatan Çakar, Düzce'nin üniversite ile birlikte geliştiğine dikkat çekti.



"Düzce Üniversitesi şehrin gelişiminde lokomotif bir rol üstleniyor"

Yeni başladığı başkanlık görevinde hayata geçirdiği uygulamalarla halkın takdirini kazanan Başkan Özlü de bir şehri kalkındıran en önemli etkenlerin başında iyi işleyen bir üniversite eğitimi geldiğine vurgu yaparak, Düzce'nin gelişmesinde Düzce Üniversitesi'nin lokomotif bir rol üstlendiğini söyledi. Üniversiteye halkından idarecisine, esnafından sivil toplum örgütüne kadar her kesimin sahip çıkmasının önemi üzerinde duran Başkan Özlü, tekrar aday olan Rektör Çakar'a yeni dönem için başarılar diledi. Ziyaretin sonunda Rektör Çakar, "Düzce Üniversitesi 2015-2019" kitabını Başkan Özlü'ye sundu.



Başkan Özlü'den Öncü Medya'ya özel değerlendirme

Öte yandan Başkan Özlü, Rektör Çakar’ın yeniden rektör adayı olması ile ilgili Öncü Medya'ya yaptığı özel açıklamada "Tamam tamam hayırlı olsun" diyerek yeni dönemin üniversite ve Rektör Demircan’a hayırlı olmasını diledi


 
"Üniversitenin ve şehrin gelişimi için her türlü desteğe hazırız"

Özlü'ye yaptığı ziyaretin ardından belediye başkan yardımcıları, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin'i ziyaret eden Rektör Çakar, ziyaretlerde, üniversitenin ve şehrin gelişimi için her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti. Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, daha önce olduğu gibi tüm kurumlarla iş birliği ve koordinasyon içerisinde hareket edecekleri vurgusunda bulundu.



Haber: C.ÜSTÜNER