“Öğretmenlik kutsal bir meslek.” Diyor Muhsin Öğretmen, ancak öğretmenlik kelimesini çok da sınırlandırmamak gerektiğinin de altını çiziyor. 24 Kasım Öğretmenler Gününde, tüm meslektaşlarının sesi olarak bu kutsal vazifenin kelimelerle anlatılamayacağını da sözlerine ekliyor.

Muhsin Uçar, “ Bir anne de öğretmendir, bir ustada öğretmendir. İnsanların doğumundan ölümüne kadar eğitim süreci devam ediyor. Biz o sürecin belki belirli bir bölümünde öğrencilerimiz için basamak görevi görüyoruz. Bu anlamda kutsiyeti kelimeler anlatılacak bir şey değil daha doğrusu yaşandıkça hissedilen bir şey.” Dedi.

1981 yılından beri kutlanan öğretmenler günü kavramının, aslında insanoğlunun var olduğundan beri devam ettiğini vurgulayan Uçar, tüm meslektaşlarının bu özel gününü kutladı. Uçar, “ Bu işe gönül vermiş ülkemizin dört bir yanında bu bayrağı dalgalandırmaya devam eden ve orada yeni kardelenler yetiştiren öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum.” Diyerek, öğretmenlik hayatına nasıl başladığını anlattı.

Ortaokul birinci sınıfta Türkçe öğretmeninden etkilenerek, babasının hukuk okumasına istemesine rağmen karşı çıkarak bu hedefine ulaşmış Muhsin Öğretmen. “Bu mesleğe isteyerek başladım. Manevi hazzı düşünülerek yapılacak bir meslek. Maddi olanakları bazı arkadaşlarımızı memnun etmeye bilir. Manevi haz çok önemli. 14 yıl oldu meslekte ilk günkü heyacanı yaşıyorum. Amaç güzel olunca neticelerde güzel oluyor. Yaptıklarımız birileri tarafından takdir ediliyorsa bu da bizi mutlu ediyor.” şeklinde de duygularını açıklıyor.

Son günlerde gündemde olan Aile Öğretmenliği Projesi hakkında da görüşlerini sorduğumuz Muhsin Uçar, projenin gerekli olduğunu düşündüğünü, bazı eksikliklerin giderilmesinden sonra öğretmenlerin bu projeye canı gönülden sarılacağını dile getirdi.

Uçar, “Çünkü birçok öğrencimiz farklı bölgelerden geliyor. Öğretmenlerin öğrencileri birebir takip etmesi her zaman mümkün olmuyor. Bu anlamda bazı sorunları yerinde görmek adına gerekli olduğunu düşünüyorum. Projenin Düzce’ye çok şeyler katacağını düşünüyorum. Düne kadar Düzce’de çok eleştiren bir konuydu Düzce’nin üniversiteye yerleştirmesindeki sıralaması. Düzce’nin eğitim kalitesini yükseltilmesi ve Düzce’deki gençlerin daha iyiye yönlendirmesi açısından çok faydalı olduğu kanaatindeyim. Ancak bu projenin bir takım eksiklikleri var. Onlarda giderildiğin de bizim öğretmenlerimiz de bu işe canı gönülden sarılacaktır.” Dedi.

İdealist öğretmen Muhsin Uçar, Bu mesleğin kesinlikle gönülden yapılması gerektiğini vurgularken, öğretmenin insana şekil verdiğini de söyleyerek bu mesleğe yeni başlayacak adaylara tavsiyelerde bulundu.

“Meslektaşlarımızın bu işe başlarken gönüllü olması çok önemli. Çünkü bir terzi değiliz kumaşla uğraşmıyoruz. Ya da bir demirci değiliz demire şekil vermekle uğraşmıyoruz. Biz öğretmeniz ve insana yönlendirmekle uğraşıyoruz. Bu anlamda bu başka amaçlar güdülerek yapılacak bir iş değil. Bun buna inanıyorum. Bir de heyecanlarını yitirmesinler. Memleketimizin hangi köşesinde olursa olsun zorluklar onları yıldırmasın.” Diyerek tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü bir kez daha kutladı.

Haber; H. İŞCAN