3. Avrupa KOBİ Haftası kapsamında, "Avrupa Küçük İşletmeler Yasası Tanıtım ve Türkiye Uygulamaları" etkinliğinde Düzce Üniversitesi için de bir tören düzenlendi. Avrupa Komisyonu üye ülkeleri dışındaki ülkelerden ilk kez katılımın gerçekleştiği ve KOSGEB tarafından seçilerek ülkemiz adına 5. Avrupa Girişimcilik Ödüllerine gönderilerek Girişimcilik Ruhunun Geliştirilmesi kategorisinde birincilik kazanan Düzce Üniversitesinin “Birlikte Daha Fazlasını Yapabiliriz” projesi birincilik ödülü aldı.

Etkinliğin açılışına, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Tibor Varadı, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, KOSGEB Başkan Yardımcısı S. Tuna Şahin, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, üniversitemize bağlı Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma ve Geliştirme Merkezi (DAGEM) Müdürü Yrd. Doç Dr. Meral Kekeçoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü İsmail Yücel, OECD Özel Sektörü Geliştirme Dairesi Başkanı Antonio Fanelli ile çok sayıda davetli katıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Avrupa Komisyonu üye ülkeleri dışındaki ülkelerden ilk kez katılımın gerçekleştiği ve KOSGEB tarafından seçilerek ülkemiz adına 5. Avrupa Girişimcilik Ödüllerine gönderilerek Girişimcilik Ruhunun Geliştirilmesi kategorisinde birincilik kazanan Düzce Üniversitesinin “Birlikte Daha Fazlasını Yapabiliriz” projesi dolayısıyla, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'na plaket taktim etti. Prof. Dr. Davut Kavranoğlu Ülkemize ilk kez ödül getiren Düzce Üniversitesiyle gurur duyduklarını dile getirdi.

Etkinliğe katılan tek kadın konuşmacı olan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, bu projenin en önemli özelliğinin iş birliğinin gücünü göstermesi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti. “Orman ve tarım bakanlıkları , bu bakanlıkların yerel teşkilatları Yığılca Kaymaklığı, Yığılca Belediye Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak doğal kaynağı bilimsel verinin kullanımı yoluyla bir ekonomik değer dönüştürdük. İşbirliği yaparak biz Türklerin yenemeyeceği güçlük yoktur.”

Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu projenin yürütücüsü olarak gurur duyduğunu ifade ederek “Poje boyunca bizleri destekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’na, KOSGEB Başkanı nezdinde tüm çalışanlarına, Necla Haliloğlu’na ve bize destek olan tüm kurum ve kuruluşlara, ayrıca arıcılarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haber; R. BAL