Düzce Üniversitesi 2007-2008 akademik mezuniyet töreni Beçiyörükler yerleşkesinde bulunan amfitiyatroda yapıldı.

Orman Fakültesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Tıp Fakültesi, Düzce Meslek Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu, Akçakoca Turizm Otelcilik Yüksekokulu, Akçakoca Meslek Yüksekokulu’ndan toplam 600 öğrencinin mezuniyet sevinci yaşadığı törene Düzce Valisi Bülent Kılınç, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Binbaşı Ferruh Aslan, DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, TSO Başkanı Metin Büyük, Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı, fakülte dekanları, üniversite öğretim üyeleri ve öğrenci velileri katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Düzce Valisi Bülent Kılınç, mezuniyet sonrası için öğütler verirken, mezun olan öğrencileri kutladı.

 Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Edip Cansever'in bir sözünü hatırlatarak, insanın yaşadığı toprağa, havasına,suyuna benzediğini, öğrencilerin de Düzce'nin havasına ve suyuna benzediğini söyledi. Şerifoğlu, öğrencilerin bundan sonraki yaşamlarında Düzce kadar bereketli olmalarını diledi.

Şerifoğlu ayrıca, Düzce Üniversitesi Hastanesi'nin tefrişatı için Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı önderliğinde başlatılan 'Bir Oda da Senden' kampanyasına bağışta bulunanlara da teşekkür etti. Törende ayrıca üniversiteden mezun olan öğrenciler adına da dönem birincisi Faruk Kerem Şentürk tarafından bir konuşma yapıldı. Daha sonra Dܒnün birinci, ikinci ve üçüncü dönem birincilerine ödülleri takdim edildi.

Programda yaşanan aksaklıklar da göze çarptı. Amfitiyatronun yetersizliği dikkat çekerken, Düzce Valisi Bülent Kılınç dışında protokolden törene katılım olmaması da gözlerden kaçmadı. Milletvekillerinden ise sadece Metin Kaşıkoğlu bir kutlama mesajı gönderdi. Protokol takdimi yapılırken, törene katılmayanların da takdim edilmesi ve dereceye giren öğrencilerin büyük bölümünün törene katılmaması gibi organizasyon bozuklukları da törenin coşkusuna gölge düşürdü.