26 Eylül 2016’da yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile terör örgütü PKK bağlantısı gerekçesiyle açığa alınan 11 bin 500 öğretmenden 6007’si görevine iade edildi.
Milli Eğitim Bakanlığında (MEB) terör örgütleriyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle açığa alınan personelden, Türkiye genelinde 6007’si görevlerine iade edildi. Söz konusu kişiler hakkında disiplin süreci bağlamında inceleme/soruşturma çalışmalarının sürdüğü, görevden uzakta bulunmalarını gerektiren bir durum görülmediği öğrenildi.
CHP Milletvekili Ceyhun İrgil tarafından paylaşılan iade edilen öğretmenlerin il il yer aldığı tam listede Düzce, Bolu, Sakarya, Bilecik illerinden iade olmadığı görüldü. Düzce ve civar illerinin yer aldığı bölgede iadeler olmazken listede Güneydoğu ve Doğu illerinde yapılan iadelerin fazlalığı dikkat çekti. En çok öğretmenin göreve iade edildiği il ise 2253 ile Diyarbakır oldu. Diyarbakır’da açığa alınan 4 bin 319 öğretmenden, 2 bin 253 öğretmenin Pazartesi günü göreve başlaması bekleniyor. Diyarbakır’ı, Adıyaman, Şanlıurfa, Batman Van ve Hatay takip etti.