Kamu-özel sektör işbirliği ile Düzce'de mesleki eğitim gelişecek. Bunun için 21 Şubat’ta Milli Eğitim Bakanlığı üst düzey bürokratları ve sanayicilerin yer alacağı geniş katılımlı bir toplantı yapılacak. Bu toplantıda yol haritası belirlenecek ve mesleki eğitimle ilgili hızla çalışmalara başlanacak.

Düzce heyeti Ankara'da okul inceledi
Yeni kurulacaklarla birlikte organize sanayi bölgesi sayısı 5'e yükselecek olan Düzce’de büyük önem taşıyan mesleki eğitimin geliştirilmesi için bir fırsat olacak bu toplantı öncesi Düzce Valisi Zülkif Dağlı araştıma ve incelemelere hız verdi. Bu kapsamda Ankara'da bulunan ASO Teknik Koleji'ni ziyaret eden Vali Zülkif Dağlı, okul hakkında bilgiler aldı. Vali Dağlı’ya ziyaretinde, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, Düzce OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yirmibeşoğlu,  MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Salih Canbal, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turan Şahin, Düzce Borsa İstanbul MTAL Okul Müdürü Osman Kutlu ve Düzce Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Aylin Özdemir de eşlik etti.

Düzce sanayisine merhem olacak
Sanayi sektörüne kalifiye eleman yetiştirmeyi hedefleyen ve özel teşebbüs tarafından finanse edilen okulda yapılan incelemeler sonrasında sürdürülen eğitimden oldukça memnun kalan Düzce heyeti,  aynı okulun Düzce’de de açılabilmesi için çalışma başlattı.
Öte yandan özel sektörün de desteği ile Düzce'ye kazandırılacak yeni meslek liseleri sayesinde sanayicilerin en sık dile getirdiği yetişmiş eleman ihtiyacı da karşılanmış olacak.